שבוז חיילים
חיפוש
חיפוש חיפוש חיפוש
מתגייסים חיילים משוחררים סטודנטים דרושים פורומים מגזין לימודים
שבוז ראשי   >>  מגזין חיילים | שבוז   >>  ברק בעיניים
המדריך למתגייס
חדשות
כתבות מגזין
ד"ש מצולם
פגישה אישית
לוחם בכותרות
נספח צבאי
גיבור בשבוע
העולם הערבי
שירות ב"במחנה"
סקר מומלצי שבוז חיילים
מהו המאכל הכי טעים במנת קרב?
ברק בעיניים
האיראנים בטוחים: בחירת אובמה מבשרת את ביאת המשיח
ג'קי חוגי, ‏יום שלישי ‏18 ‏נובמבר ‏2008
החיג'אב. כמו כובע רחצה

האם קרובה הגאולה? איראנים רבים מאמינים שכן, ואף מצביעים על הסימן הבולט ביותר לכך - בחירתו של ברק אובמה. ניצחונו של המועמד השחור הוציא ממעמקי הזיכרון אמירה על בוא המשיח, המיוחסת לאביהם הקדמון של השיעים, האימאם עלי בן אבו-טאלב, בן המאה השביעית. השיעים מאמינים כי באחרית הימים יופיע לפתע "האימאם הנעלם", אחד מקדושי השיעה שנגוז באופן מסתורי במאה התשיעית. עם בואו תיגאל האנושות וישרור צדק עולמי. הם רואים בו משיח, או בערבית - "מהדי".
האמירה המיוחסת לאימאם עלי משתלבת באמונה הזו, ולקוחה מכתב הגות מן המאה ה-11 בשם "אגמי האורות", אותו חיבר חכם הדת הפרסי, מוחמד באקר אל-מג'לסי. עלי מצוטט שם ומכריז כי בטרם בואו של המהדי יופיע גבר שחור, ימלוך על המערב וינהיג את הצבא החזק ביותר בעולם.
בנוסף לאמירה זו, יש המוצאים בשמו של אובמה רמזים מיוחדים לעתיד טוב. "ברק חוסיין" פירושו בערבית ובפרסית "ברכתו של חוסיין". ומה שיותר מעניין הוא משמעות המילה אובמה בפרסית - "הוא איתנו".
אם מוסיפים לכך את ההצהרות הסובלניות שגילה אובמה בנוגע למשבר האיראני לפני היבחרו, אפשר להבין מדוע טהרן ניטעה אופטימיות לאחר שנודע על בחירתו. לכן היה זה אך טבעי שאחמדי-נג'אד יברך את הנשיא הנבחר של ארצות הברית. הוא לא שכח להזכיר לו כי המזרח התיכון סובל מעוול כבר 60 שנה, ומצופה ממנו שיתקנו.

צנעא בלי צנעה
שר התיירות של תימן, נביל פקיה, סירב לשתוק. כתבה שפורסמה בעיתון סעודי הטריחה אותו לפרסם הכחשה נמהרת. בכתבה נאמר כי גברים עשירים ממדינות שכנות, בראשן סעודיה ואיחוד האמירויות, מגיעים לסופי שבוע בתימן ונישאים לנשים מקומיות. לאחר שלושה או ארבעה ימים הם מגרשים אותן - כי הרי לא מצאו בהן צורך ממשי, וכל מטרתם הייתה גוד-טיים לימי החופשה.
"החוק, המסורת והמנהגים בתימן אינם מכירים בסוגים אלה של נישואין בלתי חוקיים, ואין להם קיום כאן", מחה כבוד השר. לדבריו, הממשלה סירבה באחרונה להצעות להקים בחופיה כפרי נופש באווירה פתוחה, שמא יוציאו לארצו שם רע.
הכחשתו של השר נועדה להגן על כבודן הרמוס של בנות תימן ותדמיתה של ארצן, וגם ליצור לממשל תדמית שמרנית, כמצופה ממנו. אבל התגובה הייתה מאוחרת וקלושה מדי. תימן הפכה בשנים האחרונות למוקד בלתי מוכרז של תיירות מין, גם אם הדבר לא מכונה כך באופן מפורש. שיח'ים בעלי אמצעים ממדינות המפרץ רוכשים חבילות תיור לסופי שבוע במדינה. "מאכערים" מקומיים דואגים לסדר להם בחורות צעירות, לעתים בנות עשרה, כדי שיבלו איתם את ימי החופשה.
ברוב המקרים, נהנה ההסדר מהדדיות, והגברת יודעת היטב כי הנישואים הנם חלק מהדיל. היא נישאת לגבר בטקס קצר כחוק, בידיעה כי בקרוב מאוד יגרש אותה. בינתיים, היא זוכה לשכר הולם ולפינוקים למיניהם. ההסדר נועד לעקוף את האיסור המסורתי לקיים יחסי מין לפני החתונה, והוא מקובל מאוד בחופשות הקיץ. כה מקובל, שאפילו הוצמדו לו כינויים - "נישואי קיץ" או "נישואי יום חמישי", ללמדכם כמה מעשיים וקצרי מועד הם.
לכאורה, הכל מתקיים במסגרת החוק וההלכה - אבל מדובר בתעשייה. הנערות מתפרנסות מהיותן כלות להשכיר, הגברים מסדרים לעצמם תוספת נשית ובלתי מחייבת לחופשה, והמדינה זוכה בכסף זר. דעתם של אנשי הדת אינה נוחה מהעניין, שהרי מדובר בנישואים שנעשו בהיעדר תום לב, אבל הממסד הדתי מסוגל לסבול עוולות מעין אלה. לא כך חלק מהנערות הצעירות, שנקלעות לסיפור בתמימות מתוך אמונה כנה כי הן תפסו חתן עשיר ונמרץ ומבלות עמו בירח דבש. נערות אלו, לרוב בנות שבטים שאותרו בידי המאכערים, מוצאות את עצמן לאחר שלושה ימים, או שלושה שבועות, מושלכות לעולם הגדול כשהן גרושות. במקרים מסוימים אף הרו כמה מהן לגבר שאיתו בילו, ולאחר שגירש אותן מעל פניו - כלל לא ידעו מיהו.
הכחשתו של השר פקיה נועדה לחפות על המוסר הכפול, שמדינות אחרות, כמו תאילנד למשל, כבר מזמן השתחררו ממנו והפכו את תעשיית המין לענף גלוי. בצמרת הממשל בצנעא יודעים היטב על מעללי הגברים הזרים במלונות תימן, ואף מעודדים אותם בשתיקה.
ביום שבו ירצה שר התיירות, או אחד מעמיתיו, להגן באמת על הנערות הללו, הוא יצטרך לעבוד קשה. תחילה הוא ייאלץ ליזום חוק האוסר על נישואי קטינים. בתימן אין חוק כזה, וממוצע גיל הנישואין לנשים נע סביב 15. שנית, יהיה עליו למצוא תחליף להכנסה שאבדה.

החיג'אב לסל - וחסל
קונצרן נורווגי לייצור מוצרי בשר החל לחלק לעובדות המוסלמיות שלו, המעוניינות בכך, חיג'אב חד-פעמי. מדובר בהמצאה שוודית, שיכולה הייתה להיוולד רק במערב, שהרי לו נוצרה בלבו של העולם הערבי, כבר היו קמים לה מתנגדים.
החיג'אב, כיסוי הראש לנשים באסלאם, מחולל זה כמה שנים אי-נחת באירופה. אזרחי היבשת רואים בו סמל לאיום מתחזק. המוסלמים, לעומתם, תופסים אותו כאמצעי הפגנתי בולט.
בנורווגיה חיים כ-80 אלף מוסלמים. הם מקיימים חיי דת ליברליים, ובאחרונה אף מונתה להם אישה כמנהיגת הקהילה. במפעלי "נורטורה", שהכניסו את הפטנט לשימוש, עובדים כ-7,000 פועלים, מהם כמה מאות מוסלמים. בחברה אומרים כי המטרה בשילוב החיג'אב החד-פעמי היא "למזג בין צורכי ההיגיינה של ציבור העובדים למסורת האסלאמית".
אכן מילים יפות, אך קשה להתעלם מן המחשבה, כי מעצבי הפריט ניסו לשוות לו צורה של כובע רחצה, ובכך אולי להעלים את אופיו המסורתי. ויש שאלה נוספת: למה שפועלת בכלל תרצה להחליף את כיסוי הראש הרגיל באחד מתכלה.

תגובה לכתבה  שלח לחבר  גרסת הדפסה 
כתבות נוספות
עלתה על סרטון
תסביך פאלי
בין ערב למערב
יאללה מכות
פמיניסטית לאללה
הסעודי הזה הוא עני
1234567
שבוז הוא פורטל המיועד למתגייסים, חיילים וחיילים משוחררים. שבוז כולל מידע מעודכן ורלוונטי על צו ראשון. תפקידים, קורסים, מיונים, תאריכי גיוס, רשימת ציוד, טירונות, חיל השריון, חיל רגלים (חי"ר), חיל תותחנים, חיל הנדסה (הנדסה קרבית), חיל הים, חיל הרפואה, חיל האוויר, חיל החימוש, חיל שלישות, חיל החינוך, חיל המודיעין, מג"ב, גולני, אגוז, שלדג, סיירת מטכ"ל, 669, דובדבן, עוקץ, חובלים, קצין העיר, בית החייל, משכורת צבאית, חר"פ, גימלים, קצונה, הנחות לחיילים, עבודה מועדפת, פיקדון אישי, מענק שחרור, פסיכומטרי, בגרויות, כנס משתחררים ועוד.