 צילום ארכיון: שי סקיף
|
מאבטחים ביטחוניים בגדודי המעברים של חיל המשטרה הצבאית יוכלו להמשיך בתפקידם גם לאחר השירות בצה"ל - מבלי לעבור כל הכשרה נוספת. יוזמה זו נבחנת בימים אלו במינהלת המעברים של משרד הביטחון ובמפקדת קצין המשטרה הצבאית הראשי. אם ייצא המהלך לפועל, החיילים שהשלימו קורס מאבטחים ביטחוניים יקבלו תעודה מיוחדת, שתאפשר להם לעסוק כאזרחים במקצוע שרכשו בצבא.
כיום, חיילים המשרתים בגדודים ארז ותעוז, ומעוניינים להמשיך לעסוק בתפקידם גם בתום השירות הצבאי, נדרשים לעבור קורס של מינהלת המעברים בבסיס ההדרכה של חיל המשטרה הצבאית (בה"ד 13), למרות הידע והניסיון הרבים שכבר צברו בתחום. הבה"ד משמש גם כמוסד הכשרה למקצועות הבידוק, ומסמיך בתחום את אנשי מינהלת המעברים, העתידים לאייש את כלל מעברי קו התפר ביהודה ושומרון, כחלק מהתוכנית לאזרוח המעברים המרכזיים ביהודה ושומרון.
לפני כשבעה חודשים יצאה לפועל יוזמה שבמסגרתה מצטרפים חיילים לקורסי ההכשרה האלו, בשאיפה להשתלב בעבודה במעברים לאחר שיפשטו את המדים. החיילים, רובם לקראת סוף השירות, הורשו ליטול חלק בפרויקט כצ'ופר על פעילות מוצלחת. עם זאת, לדברי מפקד בה"ד 13, סא"ל יורי ברונשטיין, היצע המקומות הפנויים בקורס לא תאם את הביקוש הגבוה להשתתף בו. בעקבות כך, גובש הרעיון להנפיק תעודה אזרחית לכל המאבטחים הביטחוניים, שתאפשר להם להמשיך לעסוק בתפקידם, ותהפוך את הכשרתם הנוספת - למיותרת.
כיום מתקיימות בבה"ד 13 שלוש השתלמויות טכנולוגיות המיועדות לחיילי המעברים. החניכים מוסמכים לתפעול משקף - מכונה לשיקוף כבודה וציוד, המוצבת כמעט בכל נקודות הביקורת בשטחים. בנוסף, הם מוכשרים להשתמש במריחן - מכשיר המזהה חומרי נפץ ואמצעי לחימה, ויכול לקבוע האם הנבדק בא איתם במגע.