שבוז חיילים
חיפוש
חיפוש חיפוש חיפוש
מתגייסים חיילים משוחררים סטודנטים דרושים פורומים מגזין לימודים
שבוז ראשי   >>  חיילים מתגייסים   >>  טירונות קרבית - חלק א'
דוא"ל
סיסמא
שכחת סיסמא? כניסה
הרשמה לאתר תאפשר לך
לכתוב בפורומים, לראות מי
מתגייס איתך ועוד!
המדריך למתגייס המדריך למתגייס
צו ראשון
הכנות למיונים
לפני הגיוס
רשימת ציוד
יום הגיוס
טירונות
כושר
מאמרים
מי מתגייס איתי מי מתגייס איתי
בחר/י את תאריך גיוסך


טירונות קרבית - חלק א'
טירונות קרבית
צילום: דובר צהל
מהי טירונות קרבית?
ברוכים הבאים לקרבי. מסלול הלחימה שלכם ייפתח בטירונות. זוהי התקופה להכיר את הצבא, לראות מה הולך, ללמוד דברים שונים, להכיר חברים (שכנראה ימשיכו איתכם לכל אורך השירות), לירות ולהיכנס לכושר. ישנם כמה סוגי טירונות קרבית:

טירונות אג"ם (אגף מבצעים) רובאי 03
טירונות שמיועדת לחיילים שהולכים לשרת בחילות: שריון, תותחנים ונ"מ, וגם לחיילים בתפקידי מ"כים וחובשים וקשרים, שמיועדים להצטרף ליחידות לוחמות. האורך שלה הוא בערך חודשיים והיא מתבצעת בבסיסי ההכשרה של החילות השונים. את הטירונות הזאת עוברים עם אותם החבר'ה שאיתם גם תמשיכו אחר כך במסלול הצבאי להכשרות נוספות, כמו: קורסים בסיסיים, קורסי מפקדים וקורס קצינים.
 
רובאי 04
משך הטירונות הזאת היא בערך שלושה חודשים. המיועדים לתפקידים כמו מודיעין שדה (שצריכים הכשרות מיוחדות) עוברים את הטירונות הזו, בין היתר.

רובאי 05 ח"יר (חיל רגלים
)
זאת הטירונות הכי ארוכה וקשה מבחינת לחימה. אם אתם הולכים להיות חי"רניקים באחת מהיחידות האלה: גולני, גבעתי, נח"ל, צנחנים, או הנדסה וסיירות, זאת הטירונות שתעברו. בטירונות הזאת לא רק מעבירים שיעורים ומכינים אתכם לצבא מבחינה נפשית, אלא גם מכניסים אתכם לכושר רציני ומלמדים מיומנויות לחימה מגוונות. את טירונות החי"ר עוברים בבסיסי הכשרה ספציפיים לכל חיל. האורך שלה הוא ארבעה חודשים, ככה שהגיבוש עם החבר'ה שאיתם עוברים את הטירונות חשוב פי כמה מאשר בטירונות כלל צה"לית. אחרי שמסיימים אותה, ממשיכים לחודשיים נוספים, לאימוני שטח. בחי"ר קוראים לחודשיים הללו אימון מתקדם, בשריון הם נקראים צמ"פ (צוות-מחלקה-פלוגה) ובתותחנים צמ"ס (צוות-מחלקה-סוללה). בסוף הטירונות הזאת אתם הופכים ללוחמים, עולים לשירות מבצעי, וחלק מכם יוכל לעבור לקורס מפקדים.

רובאי 06
תותחנים, שריון

רובאי 07
גבעתי, נח"ל, גולני, כפיר, צנחנים, הנדסה קרבית, מודעין שדה "תצפיתן", סיירות שונות.
 
טירונות יחידה בסיירות
 אם התקבלתם ליחידה מובחרת, סחת'ין עליכם. זה הולך להיות לא קל- בטירונות הזאת, בנוסף לאימוני חי"ר רגילים, מוסיפים גם ניווטי שטח ולוחמה זעירה. קחו בחשבון שזוהי טירונות קשה במיוחד מבחינה פיזית ונפשית, ובתור לוחמים תצטרכו להתמודד עם המון קשיים, כמו מאמץ גופני מפרך, חוסר שינה וגילוי יכולת אלתור ויוזמה. הטירונות הזאת נמשכת כ-15 חודשים (יענו, שנה ורבע).
 
בסיסי טירונות קרביים:
טירונות קרבית
גבעתי- קציעות
גולני- רגבים
הנדסה- צוקי עובדה
מג"ב (משמר הגבול)- במעלה מכמש
נח"ל (נוער חלוצי לוחם)- בתל ערד
נ"מ (נגד מטוסים)- במשאבי שדה
צנחנים- בשפיפון
שריון- בסיירים
תותחנים- בשיבטה

משך הטירונות 
אורך טירונות קרבית הוא בין חודשיים בטירונות רובאי 03, לארבעה חודשים ויותר במקרה של טירונות 05. בדרך כלל עוברים גם "טרום טירונות"- תקופה של שבועיים לפני הטירונות בהם מסתגלים לשש שעות שינה בלילה, עמידה בלוח זמנים, שמירות ומשמעת.
 
שרשרת הפיקוד
לא יודעים מי מפקד על מי ובאיזה הקשר? ובכן, אתם טירונים בכיתה. על כל כיתה ממונה מפקד/ת כיתה (מ"כ או מ"כית), שדרגתם רב"ט (רב טוראי) או סמל. כל שלוש עד ארבע כיתות מהוות מחלקה. על כל מחלקה ממונים גם סמל מחלקה (או בקיצור סמ"ח) ומעל כולם המ"מ (מפקד מחלקה), שהוא קצין בדרגת סגן משנה. כל שלוש עד ארבע מחלקות מהוות פלוגה. בראשה עומד המ"פ- מפקד הפלוגה, שדרגתו סגן או סרן.
  
נשק ומטווחים
טירונות קרבית
צילום: דובר צהל
מרגע קבלת הנשק, כמו כל חייל טוב, תצטרכו להיות צמודים אליו 24 שעות. לא מפקירים נשק (אפילו לא כדי להשתין או למלא את הצלחת) ולא משחקים איתו (דהה). בטירונות תזכו לטווח בשני מטווחים, אחד ביום ואחד בלילה . בלי קשר לתוצאות המטווח, ברגע שעברתם אותו הנכם כשירים לשאת את הנשק וגם, כן כן, להגן על הבסיס מפני אויבים. לפני ואחרי כל שמירה תעברו את מה שנקרא "עליית משמר", בו עובר הקצין התורן או המפקד ובודק שהנשק תקין, ושאין, חלילה, כדור בקנה. 

בטירונות תטווחו בסוגים השונים של הנשקים, כאשר רמת ההתמקצעות עולה עם הזמן ובהתאם לדרגת הרובאי שלכם. כל מקצה חייבים לעבור, עד שמגיעים לרמה מספקת של פגיעות ואז עוברים לרמה הבאה. במטווחים המשמעת קשה יחסית, אבל זה ברור מאליו בהתחשב בסיכון הגבוה שבו אתם נמצאים. ביחידות מסוימות חיילים עוברים גם אימוני לש"ב (לוחמה בשטח בנוי) ולוט"ר (לוחמה בטרור).
 
מה אוכלים היום?
טירונות קרבית,
כמות האוכל בצבא עומדת ביחס הפוך לכמות נייר הטואלט (כמה אירוני...). על האיכות, לעומת זאת, אפשר להתווכח. אין ספק שלא תקבלו פה ארוחות גורמה וגם לא משהו שמתקרב לאוכל ביתי אמיתי, אבל רבים סבורים שדווקא בטירונות זוכים לאוכל הטוב ביותר בצבא, וככל שמדובר בבסיס או במוצב קטן יותר, כך רמת האוכל עולה. הבישול הצה"לי מושתת ברובו על פחמימות- לחם בבוקר, בצהריים ובערב, ובנוסף שתי תוספות חמות לפחות בארוחת הצהריים. הטבח אינו בוחל בטבעולים ואינו מתקמצן על שמן, ותופתעו לגלות לעיתים שילובים יצירתיים בין פתיתים, גזר ומרק אפונה. אם אתם סטריליים, אניני טעם או סתם לא חובבי שמן בישול, תוכלו להתנחם בשק"ל (הפיצוצייה הצבאית) או במכונות המזון שנפוצות בבסיסי טירונות, ומוכרות אפילו צ'יפס אמיתי!
 
 לא ממש מומלץ, אבל אם אתם רוצים לדעת מה מצפה לכם שם בחדר האוכל הצבאי, תוכלו לקרוא על זה כאן. ואגב, תתכוננו גם לתורנויות מטבח, אבל לא להיבהל...

טירונות קרבית- חלק ב'


  
שתף    
כתבות נוספות
טיפים לטירונות קרבית
טירונות בחיל התותחנים
בסיס טירונות שבטה
טיפים לטירונות בנות
טירונות לוחמות - חלק א'
טירונות כלל צה"לית- חלק א'
123
> > > > > >
תגובה לכתבה  שלח לחבר  גרסת הדפסה 
תגובות
6. הודעה
מאת:       12/09/2012

5. נושא
מאת:בלה       12/09/2012

4. טעות
מאת:אבי       14/04/2012

3. 123      ל"ת
מאת:ניסיון       28/08/2010

2. ומה עם כפיר הם עזים???      ל"ת
מאת:כפירניק מאוכזב        13/11/2008

1. מתקלחים עם הנשק?      ל"ת
מאת:??       10/09/2007

שבוז הוא פורטל המיועד למתגייסים, חיילים וחיילים משוחררים. שבוז כולל מידע מעודכן ורלוונטי על צו ראשון. תפקידים, קורסים, מיונים, תאריכי גיוס, רשימת ציוד, טירונות, חיל השריון, חיל רגלים (חי"ר), חיל תותחנים, חיל הנדסה (הנדסה קרבית), חיל הים, חיל הרפואה, חיל האוויר, חיל החימוש, חיל שלישות, חיל החינוך, חיל המודיעין, מג"ב, גולני, אגוז, שלדג, סיירת מטכ"ל, 669, דובדבן, עוקץ, חובלים, קצין העיר, בית החייל, משכורת צבאית, חר"פ, גימלים, קצונה, הנחות לחיילים, עבודה מועדפת, פיקדון אישי, מענק שחרור, פסיכומטרי, בגרויות, כנס משתחררים ועוד.