הנה לכם מתכון לאוזני המן טעימות ובריאות – לפורים מתוק ומהנה לכולם!
אוזני פילו ממולאים בפירות יבשים ודבש
מצרכים (שמונה מנות)
- חצי חבילת עלי פילו
- 2 כוסות פירות יבשים מעורבים (תמרים מגולענים, אגוזי ברזיל, אגוזי מלך ועוד)
- 2 כפות שמן אגוזים
- 2 כפות סילאן
- מעט קינמון
- 2 כפות וודקה וניל
אופן הכנת המאפה:
- חממו מחבת וערבבו בה את הפירות היבשים, הסילאן ואת כפות הוודקה.
- פרסו עלה פילו ומירחו אותה בשכבה דקה מאוד של שמן אגוזים. פרסו מעל העלה, עלה נוסף.
- חיתכו את זוג העלים לשישה חלקים. שימו במרכז מעט מלית וסגרו לצורת אוזן
- אפו כעשר דקות בחום של 200 מעלות. כדקה לפני הסיום מירחו את המאפה במעט סילאן על מנת לקבל צבע מתאים.
בתיאבון!