 צילום: איתי כהן
|
אנשי החילוץ וההצלה יופעלו לראשונה בשדה הקרב, בדומה ללוחמי 669. כוחות הפיקוד הדגימו את יכולותיהם בתחום באימון שנערך בצפון הארץ. בפקע"ר מאמינים: ההסתמכות על הצוותים עשויה להפחית את הסיכון במקרה של פגיעה בעת פעילות
אנשי פיקוד העורף ייטלו מעתה חלק בחילוץ של לוחמים שנלכדו במהלך פעילות מבצעית או בעת מלחמה.
כוחות הפיקוד השתתפו באחרונה באימונים בפיקוד הצפון, במסגרתם נדרשו צוותי החילוץ לסייע לחיילים שנלכדו תחת צריח של טנק. בתצוגת התכלית של מערך החימוש, הגדולה ביותר שנערכה בעשור האחרון, דימו החיילים טנק שנפגע מירי נ"ט וצריחו ריחף באוויר ונחת על הלוחמים. צוותי החילוץ של פיקוד העורף השתמשו בטכניקת חילוץ המשלבת כריות אוויר, ושלפו את הבובות הלכודות, שהמחישו את החיילים הפצועים. במקביל, הציגו גורמים בפיקוד העורף את אמצעי החילוץ וההצלה העומדים לרשותם בפני נציגי הפיקודים המרחביים.
"זו הפעם הראשונה שבה מפקדים בפיקודים ובמערך החימוש צפו במיומנויות החילוץ והאחזקה של פקע"ר", העיד מפקד החימוש של פיקוד העורף, סא"ל שי צדוק. "יחידות השדה צריכות להיות מודעות ליכולות המבצעיות שלנו ולעשות בהן שימוש מושכל ויעיל, לא רק בהיבט העורפי אלא גם בפן המבצעי".
צוותי החילוץ הרכובים של פיקוד העורף מוסמכים ייעודית לחילוץ לכודים מאתרי הרס, ואלו מיישמים את כישוריהם באופן פשוט גם בזירה המבצעית. ההסתמכות על המחלצים אף מקפלת בתוכה סיכונים מופחתים בחלק מהמקרים, לעומת השימוש בטנק חילוץ, למשל, או בהזעקת יחידה 669 של חיל האוויר.
"מלחמת לבנון השנייה ותוצאותיה הציבו את פיקוד העורף במוקד העיסוק בצה"ל, והביאו לשורה של שינויים בתרגילים ובאימונים", סיפר סא"ל צדוק. "יכולות החיילים שודרגו וגם עלתה המודעות למיומנויותיהם הייחודיות".
בפיקוד העורף הדגישו השבוע כי הפיקודים המרחביים כבר הפנימו שהסיוע שמגיש הפיקוד חיוני בעבורם, ועשוי להציל חיים. "אנחנו נמצאים לקראת שיאו של תהליך שבו צה"ל מכיר ביכולות הפיקוד, ומבין כי בכל מצב של מלחמה - פיקוד העורף נמצא בעדיפות עליונה", סיכם סא"ל צדוק.