
|
מטרת המהלך, המצוי כעת בבדיקה במרכז הציוד, היא ליצור אחידות בהופעתם של המשרתים בחיל באירועים מיוחדים. בשנתיים האחרונות פותחו ונרכשו חמישה דגמים שונים של נעליים לטובת מגוון אוכלוסיות
במרכז הציוד של אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה בוחנים בימים אלו אפשרות לייצר נעליים בצבע לבן שיצורפו למדים הייצוגיים של חיל הים. מטרת המהלך הנה ליצור אחידות בהופעתם של משרתי החיל, שכן כך יהיו הכובע, המדים, החגורה והנעליים בגוון אחד. במרכז צופים כי במידה שיוחלט לבסוף להנפיק את הנעליים הלבנות, הן יסופקו לחיל הים בסוף שנת 2009 או במהלך 2010.
כיום, נעים המשרתים בחיל הים עם נעליים שחורות סטנדרטיות, בדומה לרוב לובשי המדים בצה"ל. המדים הייצוגיים משמשים את אנשי החיל באירועים חגיגיים ורשמיים, כמו יום חיל הים, וכן בטקסי זיכרון. "העניין מצוי בתהליכים ראשוניים של אפיון ובחינה", סיפר רע"ן ההשברה במרכז הציוד, סא"ל אריק חזן. "בחודשים הקרובים נבצע עבודת מטה משותפת בנושא, ולאחר אישור סופי והקצאת תקציב ייעודי, נתחיל בהליכי הרכש". במטה חיל הים העדיפו השבוע שלא להתייחס לנושא.
בשנתיים האחרונות הובילו במרכז הציוד את מהפכת ההנעלה בצה"ל, כשחמישה דגמים שונים של נעליים פותחו או נרכשו בהתאם לצורכי החיילים. צעד זה נעשה כחלק ממגמה שעיקרה יצירת הופעה אחידה בקרב כלל המשרתים.
בסוף שנת 2006 החל המרכז להנפיק נעל אורתופדית שחורה, המיועדת לבעלי פטורים מנעליים צבאיות רגילות. בכך למעשה, נאסרה בחירה חופשית של נעליים שהייתה נחלתם של בעלי הפטור. בהמשך, שקדו במחלקת הציוד הלוגיסטי על פיתוח נעל ייעודית לחיילים טבעוניים, העשויה מבד סינתטי וכן על ייצור נעלי בטיחות המונעות התחשמלות, שחולקו במהלך 2007 לבעלי תפקידים רלוונטיים. במקביל, החלו במרכז הציוד בתהליך להוצאתן משימוש של נעליים כבדות, וממחזור אוגוסט אשתקד מקבלים כלל המתגייסים נעליים קלות יותר, הנחשבות לנוחות ולאיכותיות מהקודמות.
בחורף האחרון נהנו גם לוחמי החי"ר והיחידות המיוחדות מנעל חורף מסוג "גומי-גומי" שפותחה בעבורם, תוך התאמתה לפעילות בתנאי קור וגשם. נעליים אלו, ששומרות על בידוד תרמי מלא של כף הרגל, מורכבות מבטנה מיוחדת, שבאמצעותה מתנדפת זיעה ונמנעת חדירת מים.