 צילום: "מעריב"
|
המרפאה האזורית של פיקוד המרכז ומפקדת מחוז ירושלים של פיקוד העורף יועתקו למחנה עופרית. חלק מקרקעות הבסיס, השוכן בלב מאה שערים, ישווק לטובת הקמת שכונה. חמישה מבנים עתיקים יעברו שימור ושיקום. במרכז הבינוי מייחסים חשיבות אסטרטגית לחיזוק הבסיסים בצפון ירושלים ובמזרחה
חלק מקרקעות מחנה שנלר בירושלים, שייסגר בחודשים הקרובים, יעבור לאחריות רשות העתיקות ויוסב למוזאון. על גבי שטחים אחרים תוקם שכונה המיועדת לאוכלוסייה החרדית. באחרונה הוחלט כי כלל המתקנים במחנה ייהרסו, למעט חמישה מבנים עתיקים, בעלי חשיבות היסטורית, שיעברו עבודות שימור ושיקום.
שיווק מחנה שנלר, הממוקם בלב שכונת מאה שערים בירושלים, עתיד להסתיים עד סוף השנה. בעיריית ירושלים מתכננים כי עם תום תהליכי הפינוי של הבסיס, תחל בנייה נרחבת של כ-620 יחידות דיור, שיוקמו באזור בהתאם לצביון האדריכלי הקיים בו.
עם סיום הפעילות של מחנה שנלר, יועתקו מרבית היחידות השוכנות בו לבסיסים שאינם ממוקמים במרכז העיר. כך למשל, תועבר המרפאה האזורית של פיקוד המרכז למחנה עופרית בהר הצופים. גם מפקדת מחוז ירושלים של פיקוד העורף תועתק לעופרית, ואילו משרדי מרחב הבינוי של פיקוד המרכז יועברו למחנה עופר.
"אין כל סיבה שמחנות צבאיים ימוקמו במרכז העיר", אמרה ל"במחנה" מפקדת מרכז הבינוי, אל"ם עפרה רהב. "תהליך חיזוק הבסיסים בצפון ירושלים ובמזרחה מבטא גם חשיבות אסטרטגית למדינת ישראל", הוסיפה.
על העתקת היחידות השונות הוחלט במסגרת עבודת מטה לאיחוד מחנות, המבוצעת כחלק ממגמת ההתייעלות הכלכלית בצה"ל. במרכז הבינוי העריכו השבוע כי היקף הכספים שיתקבלו כתוצאה משיווק מחנה שנלר מסתכם ב-82 מיליון שקל.
במחצית המאה ה-19 שימש מחנה שנלר בית-מחסה ליתומים על-שם לודוויג שנלר, ובשנות ה-30 של המאה הקודמת שוכנו בו מוסדות של השלטון הבריטי בארץ ישראל. עם הקמת המדינה, הוסבו הקרקעות למחנה צבאי, בו פעלה מפקדת חטיבה 16, חטיבת החי"ר שהגנה על אזור ירושלים. לאחר שהוקם פיקוד העורף, בשנת 1992, הפך הבסיס למפקדת מחוז ירושלים של הפיקוד. במרוצת השנים, מוקמו במחנה שנלר גם מרפאת פיקוד המרכז ויחידות אחרות.