
|
אנשי קבע שסרחו לא ימשיכו בתפקידם, בעוד שחיילי חובה יועברו מהפיקוד. בין העבירות החמורות ביותר: חיבור מחשב צבאי לרשת האינטרנט האזרחית ושימוש בדיסק-און-קי. האכיפה המוגברת מוכיחה עצמה: בחודש מארס לא נרשמו הפרות של ההנחיות
פיקוד הדרום הגדיר באחרונה מהן ארבע עבירות ביטחון המידע החמורות ביותר. הפרה של הנחיות הב"ם על-ידי איש קבע עלולה להביא להדחתו המידית מתפקידו, בעוד שחייל חובה שיורשע בעבירה מסוג זה - יועבר משירות בפיקוד. על המדיניות החדשה הורה מפקד הפיקוד, האלוף יואב גלנט, שביקש לקבוע ענישה מחמירה יותר בגין ביצוע עבירות ביטחון מידע.
רשימת העבירות שיגררו עונש כבד כוללת חיבור של עמדת מחשב צבאית לרשת האינטרנט האזרחית; שימוש בהתקן זיכרון נייד (דיסק-און-קי) במחשב צבאי; העברת מידע מהצהלנט לאינטרנט אזרחי ולהפך, שלא באמצעות עמדות הלבנה או השחרה; והכנסת מדיה אזרחית, דוגמת דיסקים, לכוננים של מחשבים צבאיים.
במערך ביטחון המידע הפיקודי ציינו כי החמרת הענישה כבר מוכיחה עצמה ואף הובילה לירידה במספר העבירות בתחום. במהלך חודש מארס האחרון, לראשונה, לא נרשמה אפילו עבירת ב"ם אחת. לשם השוואה, בטרם יושמה המדיניות, נחשפו מדי חודש ביחידות הפיקוד 35 עבירות בממוצע.
בפיקוד הדרום הגדירו באחרונה את אבטחת המידע השמור במחשבים ניידים כיעד בעל חשיבות עליונה. "הנזק הפוטנציאלי שעלול להיגרם עקב אובדן מחשב נישא גבוה לאין שיעור מקלסר בודד המכיל מידע מסווג", הדגישו השבוע בפיקוד. "די בטעויות קטנות מאוד כדי לחולל נזק אמיתי".
אנשי מערך הב"ם הפיקודי החלו באכיפה של צמצום כמות המחשבים הנישאים שעומדים לרשות היחידות, כאשר השאיפה היא להקטין את מספרם בחצי. בלשכת האלוף גלנט, למשל, הוחלט להגביל באופן דרמטי את השימוש במחשבים ניידים, ואף צמצמו את מספר המחשבים העומדים לרשות המשרתים בלשכה.
במקביל, ייערך בשבועות הקרובים פיילוט בפיקוד, שנועד לזהות הכנסה או הוצאה של מחשב נישא מתחומי הבסיסים. במסגרת הניסוי, יותקנו חיישנים מיוחדים במחשבים, ומכ"מים יוצבו בכניסה לכל בסיס בגזרת הפיקוד. במידה שההתקן יזהה כי המחשב נמצא בקרבת עמדת הש"ג, תועבר התראה לחמ"ל והקצין או החייל יידרשו להציג בפני השומר אישור להוצאת המחשב. היתר כזה יינתן על-ידי אל"ם וקצין ביטחון מידע.