 צילום: שי סקיף
|
מדפסות לייצור תעודות חוגר יוצבו בלשכות קציני הערים. פרויקט ההצטיידות נעשה כחלק משדרוג כולל שנועד לאפשר הנפקת "תעודות שחרור בכבוד". עד כה, פעלו המערכות רק בבקו"ם ובשלישות ברמת גן, לשם הגיע כל חייל שנזדקק לחוגר חדשחיילים שאיבדו את תעודת החוגר לא יצטרכו לנסוע עד לרמת גן כדי לקבל תעודה חדשה. לשכות קציני הערים יחלו בקרוב לנפק את החוגרים ובכך ייחסך מהחיילים הצורך להגיע למחנה מקלף ("השלישות הראשית") ברמת גן. חידוש זה יתאפשר הודות לפריסה מחודשת של המערכות והמדפסות המיוחדות המשמשות לייצור התעודות.
המהלך, שאותו הובילה מחלקת לשם של אגף התקשוב, נעשה כחלק מהשדרוג הכולל של המערכת הרלוונטית, בין היתר במטרה שתשמש מעתה גם להדפסת "תעודות השחרור בכבוד", אותן החלו להעניק בצה"ל בתחילת השנה. "השדרוגים במערכת בוצעו כדי לאפשר את הנפקת תעודות השחרור החדשות, אך ההחלטה למקם את המדפסות אצל קציני הערים נועדה בראש ובראשונה להקל על החיילים", הסבירו השבוע באגף התקשוב.
עד כה, פעלו רק שתי מערכות ששימשו לייצור חוגרים: בבקו"ם, שם מונפקת תעודת החוגר לכל חייל ביום גיוסו, כחלק משרשרת החיול; ובמחנה השלישות ברמת גן, בו מיוצרת התעודה החלופית במקרה של אובדן או גניבה. בשל כך, נאלץ כל חייל או איש קבע להגיע עד לרמת גן כדי לקבל חוגר חדש. שדרוג המערכת הושלם בתקופה האחרונה, וכעת ממתינים באגף משאבי האנוש להתקנת המדפסות החדשות בכל לשכות קציני הערים.
"הרעיון המרכזי שעומד מאחורי המהלך נועד להעניק לחיילי צה"ל שירות טוב יותר", ציינה רע"ן נפגעים וקציני ערים באמ"ש, סא"ל יפה מור. "אנו מאמינים שנצליח לחסוך למשרתים את הטרטור הכרוך בהוצאת תעודה חדשה. אין שום סיבה שחייל המתגורר בחיפה או באילת יידרש לנסוע עד לרמת גן על מנת לקבל חוגר חדש".