 צילום ארכיון: עמוס חלפון
|
על האימונים הצבאיים של חיילי מג"ב תהיה אחראית מז"י, בעוד שמשטרת ישראל היא שתקנה להם את התכנים המשטרתיים הדרושים לפעילותם השוטפת. לקראת קליטתם של השוטרים, ירכוש הצבא ציוד ייעודי בעבורם: צ'קלקות, אקדחים ומדים בגוון אפור-ירוק. בשלב זה לא הועבר לזרוע היבשה תקציב לטובת סיפוח הכוחות
שליש מיחידות משמר הגבול יועברו מאחריות משטרת ישראל לסמכות צה"ל - כך נקבע במסגרת חידוש האמנה שמגדירה את יחסי הגומלין בין משטרת ישראל לצבא. כחלק מיישום המהלך, אותו מוביל אגף התכנון, מונתה קצינה בדרגת סא"ל כאחראית לנושא. הפרויקטורית, סא"ל מירב פסו-ישכרוב, צפויה לגבש בחודשים הקרובים תוכנית שתסדיר את קליטתם של כוחות מג"ב בצה"ל.
בתוך כך, הוחלט כי זרוע היבשה תהיה אחראית על האימונים הצבאיים של חיילי מג"ב. עם זאת, הקניית התורה המשטרתית, הנוגעת לליווי עצורים ומבוקשים ולהתנהלות בהפרות סדר, תמשיך להתבצע תחת משטרת ישראל. זרוע היבשה תוסמך להורות על סגירת יחידות, אולם החלטות מסוג זה ידרשו מתן התרעה מוקדמת של שנה.
עם הגדרת פלוגות מג"ב כיחידות צבאיות מן המניין, ייפתח סימול צבאי מיוחד בעבורן וגם הנפקת הציוד בעבור השוטרים תרוכז על-ידי זרוע היבשה. בקרוב צפוי צה"ל לרכוש פריטים ייעודיים לשימוש הכוחות, בהם פנסים מהבהבים (צ'קלקות), אקדחים מיוחדים, כלי רכב ואפילו מדים בגוון ירוק-אפור. "ייתכן כי ניעזר בחוזים שעליהם חתמה המשטרה בעבר, אך הרכישה תתבצע באחריותנו המלאה", הבהירה סא"ל פסו-ישכרוב. במסגרת תוכנית העבודה של זרוע היבשה, עתידים המפקדים ללמוד על היכולות והמיומנויות של פלוגות מג"ב, באמצעות ספרים מיוחדים שיופצו לסגלי הפיקוד בשטח, במטרה לייעל את שיתוף הפעולה בין הכוחות.
בנוסף, יוגדרו הנושאים שלא הוסדרו כחלק מהאמנה בין הגופים: הבטיחות, ביטחון המידע, ההדרכה והאימונים. גם רכישת אמצעי הלחימה עודה מצויה בבחינה הדדית, וטרם נקבע מי יכריע בהגדרת הכלים שיש לרכוש ובהיקפם. במקביל, יידרשו הגורמים הרלוונטיים להחליט האם פלוגות מג"ב הנודדות יפעלו בהתאם להוראות הפתיחה באש של צה"ל או של משטרת ישראל.
"זרוע היבשה נטלה על עצמה את האחריות להסדרת המעבר מבלי שהוקצו משאבים לטובת מטרה זו", סיפרה סא"ל פסו-ישכרוב. "אם לא יתקבל פיצוי תקציבי, יישאו בנטל זה יחידות צבאיות", הוסיפה.