
|
חלק מהמימון יועבר מהקרן להכוונת חיילים משוחררים, בה קיים עודף תקציבי זה שנים. אם תתקבל הצעת החוק, יוקצו 7.5 אחוזים מהפיקדון לטובת הקרנות
כלל חיילי צה"ל יזכו לביטוח פנסיוני למשך כל שירותם הצבאי - כך עולה מהצעת חוק חדשה שהגישו באחרונה הח"כים רן כהן (מרצ) ושלי יחימוביץ (העבודה). כחלק מהיוזמה, מדי חודש תפריש הקרן להכוונת חיילים משוחררים סכום השווה ל-15 אחוז משכר המינימום - ישירות לקרנות הפנסיה של החיילים.
על-פי ההצעה, ייגרעו מפיקדון השחרור של כל חייל שבעה אחוזים וחצי, שיוקצו לטובת קופת הפנסיה שלו. תקופת השירות הצבאי אף תוכר על-ידי חברות ההשקעות לצורך חישוב הוותק של המשוחררים. "חיילי צה"ל מקדישים את מיטב שנותיהם ומרצם למען המדינה, ולכן יש לדאוג להבטחת עתידם עם הגיעם לגיל פרישה", הסביר ל"במחנה" ח"כ כהן. "החיילים מקבלים מהצבא שכר זעום, אבל אין שום סיבה שהשירות לא יהווה חלק מהחישוב הפנסיוני".
מדי שנה מתגלה עודף תקציבי בקרן להכוונת חיילים משוחררים של משרד הביטחון, הנובע מכך שרבים מהמשוחררים הטריים אינם מנצלים באופן מרבי את ההטבות שמעמידה לרשותם הקרן. "עלינו לדאוג כי הכספים האלו ישמשו את החיילים בהמשך הדרך, במקום שישובו לקופת המדינה וינוצלו למטרות אחרות".
הצעת החוק הוגשה, בין היתר, בעקבות הרחבת ההסכם הקיבוצי בין המעסיקים להסתדרות החדשה, המסדיר את הפרשת כספי הפנסיה של כל שכיר בישראל, במגזר הציבורי ובמשק הפרטי גם יחד, וקובע כי הביטוח הפנסיוני יחול על כלל העובדים מגיל 21 ומעלה.
הצעתם של כהן ויחימוביץ נועדה לכלול במהלך גם את המשרתים בצה"ל - כבר מגיל 18. לרוב, מופרש לקרן הפנסיה סכום המשתווה ל-11 אחוז מגובה שכרו של העובד, אולם מאחר שמשכורתם החודשית של חיילי החובה נמוכה במיוחד, מבקשים יוזמי ההצעה להגדיל ל-15 אחוז את גובה הסכום המופרש.