 צילום: "מעריב"
|
חייל שסבו או סבתו נפטרו יהיה זכאי לחופשת אבל מיוחדת בת שמונה ימים - כך קובעת פקודה חדשה שהופצה באחרונה על-ידי מפקדת קצין השלישות הראשי. ההנחיה מחייבת לראשונה את המפקדים לאפשר לחייל לצאת לחופשה גם לאחר פטירתו של קרוב משפחה שאינו מדרגה ראשונה.
פקודה זו מהווה חלק מסדרת הוראות חדשה הנוגעת לימי החופשה ולאופן ניצולם על-ידי חיילי החובה. חייל שירצה לממש את החופשה לה הוא זכאי, יצטרך להמציא בפני מפקדיו את תעודת הפטירה של סבו או של סבתו. גורמים בחיל השלישות ציינו כי הסיבה להחלת ההוראה נעוצה בתלונות ובקבילות רבות שהגישו חיילים, בטענה כי מפקדיהם לא אפשרו להם לצאת הביתה כדי להתאבל על מות סבם או סבתם. בחלק מהתלונות אף ציינו החיילים כי לא הורשו להיעדר מיחידתם על מנת להשתתף בהלוויה. "רבים מחיילי צה"ל משתייכים לחוגים משפחתיים רחבים, שבהם מתפקדים גם סבא וסבתא", הסבירה רמ"ד הזכויות וההדרכה באגף משאבי האנוש, רס"ן איילת שגיב, "על כן, יש להתחשב ברצונם הטבעי להתאבל על קרוב משפחה שהיה יקר ללבם".
עד כה, חויבו המפקדים לשחרר את חייליהם לחופשת אבל רק במקרה שהיה מדובר בקרוב משפחה מדרגה ראשונה - אם, אב, אח או אחות. מדיניות זו הובילה לא אחת למצב שבו נאלצו חיילים לשבת שבעה על קרוביהם על חשבון ימי החופשה העומדים לרשותם. "אנו מקווים שהצעד יקל על רבים מהמשרתים שמשפחתם מורכבת גם מהורי ההורים", אמרה רס"ן שגיב.
הפקודה החדשה אינה חלה על אזכרות של סבים וסבתות. חיילים רשאים להתייצב באירוע זיכרון מסוג זה שלא על חשבון ימי החופשה שלהם - רק אם מדובר בקרוב משפחה מדרגה ראשונה.