 צילום: ברית שליט
|
רופאי חיל האוויר יחויבו ללבוש חלוק לבן בעת שהם מעניקים טיפול רפואי או שוהים במרפאה הצבאית. את ההנחיה החדשה קבע קצין הרפואה החילי, אל"ם ד"ר ארז ברנבוים, והיא נכנסת לתוקף בימים אלו. "התמונה של רופא בעל חלוק לבן טמונה עמוק בתת-מודע של כולנו ומשדרת מקצועיות ומהימנות גדולות הרבה יותר", הסביר אל"ם ד"ר ברנבוים. "הדרגות מרחיקות בין המטפל למטופל ומכניסות למערכת היחסים המקצועית גם פן פיקודי, שאנחנו רוצים להימנע ממנו. הרופא הוא קודם כל רופא, ולכן המדים לא משחקים כאן שום תפקיד".
אנשי מקצוע העוסקים ברפואה החלו לנוע בחלוקים לבנים לפני כ-150 שנה, ועד אז היו לבושים בחלוקים בצבע חום בהיר. קודם לכן, הם אף נדרשו לנוע עם חליפות מחויטות שחורות בעת שטיפלו בחולים. "הרופאים רצו להעביר מסר של טהרה, ניקיון ותקווה, ולכן בחרו בחלוק לבן. אנחנו מעוניינים לשדר בדיוק את אותם הערכים ל'לקוחות' שלנו, החיילים, שרואים ברופא העונד תג שמי, לובש חלוק לבן ואוחז בסטטוסקופ - גורם מקצועי מוסמך", ציין אל"ם ד"ר ברנבוים. "ההנחיה הזו היא בבחינת חזרה למקורות - להציג עצמנו כאנשי מקצוע, ולא כמפקדים".
בתוך כך, בסקר שביעות רצון שנערך באחרונה בקרב משרתי חיל האוויר דורגו המרפאות במקום האחרון מבין כלל השירותים שמספקות טייסות המינהלה בבסיסים. במקום הראשון במשאל ניצבות מרפאות השיניים של החיל. "הרופאים והפסיכולוגים שלנו סובלים כיום מעומס רב, שגורם לא אחת לשחיקה נפשית ופיזית", הסביר אל"ם ד"ר ברנבוים. "הפתרון לכך לא נעוץ בתגבור בכמות המטפלים או בהרחבת מספר המרפאות. כדי להקל על הסגל הרפואי, עלינו לפעול לצמצום משמעותי במספר הביקורים הלא נחוצים במרפאות", הוסיף. במרפאה החדשה שנפתחה בראשון לציון, לדוגמה, ומטפלת בחיילים ובאזרחים גם יחד, ביקרו 2,500 חיילים בשבועיים שחלפו מאז נפתחה - לצד שלושה אזרחים בלבד.