 צילום: ברית שליט
|
זרוע היבשה תקנה כלים התנהגותיים להתמודדות עם נפילות טילי הקסאם לחיילים המשרתים בקסטינה ומתגוררים ביישובי עוטף עזה. נציגי פיקוד העורף יגיעו לבסיס ויעבירו הרצאות בנושא, ובמקביל יתדרכו את החיילים כיצד עליהם לנהוג בעת הישמע אזעקת "צבע אדום". את המהלך מובילים קצין השלישות הפיקודי של זרוע היבשה, סא"ל עופר בן-שטרית, ומפקד מחנה ברלב, רנ"ג יהודה אקריש.
רבים מהמשרתים בבסיס, הסמוך לצומת קסטינה, מתגוררים ביישובים הנתונים תחת איום הקסאם באופן שגרתי. באחרונה גברו חששות החיילים עם ההסלמה באזור והרחבת טווח הפגיעה של הטילים ליישובים נוספים, בהם אשקלון. "מתחנת האוטובוס שבה אני יורדת ועד הבית שלי, אני צריכה ללכת כמה דקות. לאן בדיוק אני אמורה לברוח כשהאזעקה נשמעת פתאום?" תהתה ע', חיילת במחנה ברלב המתגוררת באשקלון. "אני מדברת עם בני המשפחה שלי מספר פעמים ביום, והם מיד מטלפנים לדווח כשיש נפילות בעיר. זה מצב מלחיץ ומטריד, והתחושה הקשה הזו מלווה אותי לאורך כל היום".
"טיל גראד נפל במרחק 50 מטר מהבית שלי, ויצר חור גדול במדרכה שקרובה אלינו", העידה נ', חיילת אחרת המתגוררת באשקלון. "מאז, כל רעש ורחש גורמים לי לחשוב אם תהיה נפילה בקרוב. הבסיס הוא מקום מפלט מבחינתי". תופעה מתגברת בבסיס היא של חיילים המתגוררים ביישובי עוטף עזה המציעים את עזרתם לחבריהם, שמתמודדים לראשונה עם המציאות המטרידה.
החשש העיקרי בקרב החיילים הוא מפני הרחבת טווח הקסאמים ליישובים הממוקמים צפונית לאשקלון. "אם זה יגיע לקריית מלאכי, למשל, זה יהיה יותר ממפחיד", אמרה רב"ט ויולטה לזרוב, המשרתת במחנה ברלב. "אני גרה בקריית גת, ויש לי חברות משדרות שרוצות לעבור לגור בעיר שלנו. אני לא יודעת מה יקרה אם, חס וחלילה, הקסאמים יגיעו גם לפה". "המענה שניתן לחיילים יחזק את ביטחונם האישי, וכפועל יוצא גם את משפחותיהם", העריך סא"ל בן-שטרית. "הפעילות נועדה להעניק להם תחושה טובה יותר ותסייע להגביר את התפוקה שלהם, מבלי לחשוש בכל רגע נתון".