 צילום: "מעריב"
|
אזעקת "צבע אדום" תושמע רק בחלקים מהעיר אשקלון, על-פי הסכנה הנשקפת לכל אזור בנפרד. בפיקוד העורף בוחנים את האפשרות לחלק את העיר למספר רובעים, על מנת ליצור התרעה ממוקדת יותר בשעת חירום, בהתאם לנקודות המצויות בסיכון מידי לנפילת טיל בהן.
בימים הקרובים עתיד פיקוד העורף לערוך ניסוי נרחב בשיתוף עיריית אשקלון, במסגרתו יתפרסו בעיר מאות חיילים, שיתבקשו להעיד באילו אזורים נשמעת אזעקת "צבע אדום" ובאיזו עוצמה היא מופעלת. "אם נצליח להגיע למצב שבו האזעקה נשמעת ברובע אחד בעיר, בעוד שבחלקים אחרים ממשיכה להתנהל שגרה - הרי שנרשום לזכותנו הישג מרשים", אמר מפקד התקשוב של פיקוד העורף, סא"ל אורי פרץ. כיום מופעלת האזעקה הסלקטיבית בשדרות ובחלק מיישובי עוטף עזה.
בפיקוד העורף אף מתכננים להרחיב את המנגנון הייחודי וליישמו בכל חלקי הארץ, עם התקנתה של מערכת חדשה שתיצור 180 אזורים, שכל אחד מהם כולל בתוכו כ-20 יישובים. הפיתוח הטכנולוגי עתיד להסתיים בחודש יוני הקרוב. עד כה, חולקה הארץ ל-25 גזרות שונות, ובימי מלחמת לבנון השנייה הופעלה אזעקה ב-20 אזורים שונים, בהתאם לצורך. טרם תקופת הלחימה, אגב, פעלה המערכת בעשרה אזורים בלבד בישראל.
"במלחמה האחרונה הבנו כי לא ייתכן שהמדינה כולה תחולק רק לעשרה אזורים", העיד רמ"ד ההתרעה בפיקוד העורף, רס"ם אלון פינקלשטיין. "המטרה היא למנוע פאניקה בקרב התושבים ולא לשבש את שגרת חייהם לחינם. לאור זאת, אנו שואפים להפעיל את האזעקה באופן הממוקד ביותר".
בתוך כך, יצאה לפועל בשבוע שעבר יוזמה נוספת של פיקוד העורף: אזעקת "צבע אדום" החלה להיות מושמעת בשידורי הרדיו המקומי של אשקלון, כחלק מהמאמץ לשיפור מערך ההתרעה בגזרה הדרומית. הפיקוד החל גם בהפעלת "גל שקט" - תחנת רדיו ייעודית שמשדרת רק בשעת חירום, בעת הישמע אזעקה. "מאחר שהתחנה אינה משדרת בפועל במשך מרבית היום, יכולים תושבי אשקלון להדליק את הרדיו ולהמשיך במעשיהם כרגיל", הסביר סא"ל פרץ. "במקרה של סכנה, אזרחים שנוסעים במכונית או שישנים, יוכלו לשמוע את האזעקה בכל רדיו".