 צילום ארכיון: חגי הירשפלד
|
תלמידי בתי-הספר היסודיים ילמדו מעתה איך לזהות מרחב מוגן בבתיהם וכיצד יש להתנהל בעת שנשמעת אזעקת חירום. במסגרת פרויקט משותף של פיקוד העורף ומשרד החינוך, תיערך שעת מחנך בכיתות א' עד ו' בכל בתי-הספר, שתכין את הילדים לבחירה מושכלת של מרחב מוגן, ולהתנהלות נכונה בעתות חירום.
"מערך מחנך" שגובש בפיקוד הותאם במיוחד לתלמידים, ויועבר בקרוב לכלל המחנכים בבתי-הספר היסודיים. התלמידים אפילו יחויבו להכין שיעורי בית בחוברות עבודה שהופקו במיוחד על-ידי הפיקוד ומשרד החינוך, וכן ישתתפו בחידונים ובמשחקים הנוגעים לתכנים בעלי זיקה ישירה לנושא.
התוכנית המיוחדת מהווה המשך לקמפיין ההסברה הלאומי של פיקוד העורף, "להיות מוגנים זה להיות מוכנים". כחלק מהמהלך, נשלח לכל בית אב מדריך היערכות למצבי חירום, במסגרת הכנת האוכלוסייה להתמודדות יעילה עם נפילת טילים בעורף. באחרונה נפגשו נציגי מחלקת האוכלוסייה של הפיקוד עם שרת החינוך, יולי תמיר, שאישרה תוכנית חינוך רב-שנתית המיועדת לכלל התלמידים.
מערך ההסברה הייחודי יותאם לשכבות הגיל השונות של התלמידים, ויועבר בכיתות גם על-ידי מדריכות האוכלוסייה לשעת חירום של פיקוד העורף. תוכנית דומה מיושמת כיום רק בקרב תלמידים בכיתות ה'. "המהלך כולו נולד מתוך שאיפה לשמור על רציפות בהכשרת הנוער ובהדרכתו", הסבירה ראש ענף ההסברה בפיקוד, סא"ל אריאלה בן-אברהם. "מטרת המיזם היא להעצים את הקמפיין הכולל באמצעות הילדים והנוער, מתוך הבנה שהם מהווים מכפיל כוח בעבור האוכלוסייה כולה".
במקביל, הועלו באחרונה לאתר פיקוד העורף שני סרטוני אנימציה המציגים את תוכני העלון לילדים ולבני נוער. ההיערכות ההסברתית הותאמה השנה במיוחד לאוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים, המתמודדות עם קשיים פיזיים ומנטליים. "אנו שואפים להעלות את המודעות לאחריות האישית והמשפחתית של כל אזרח", ציין ראש מחלקת האוכלוסייה של פיקוד העורף, אל"ם יחיאל סופר.