
|
לוחמי היחידות המובחרות של פיקוד המרכז צועדים על קיבה מלאה ושבעת רצון הרבה יותר: בעקבות הרחבת פעילות המתנדבים בפיקוד, החלו מתנדבות לאייש את עמדות הבישול במטבחי הבסיסים של היחידות הלוחמות בפיקוד, בהן היחידות המובחרות מגלן ודובדבן.
המתנדבות, מרביתן גמלאיות בנות 50 ומעלה, מגיעות למטבחי היחידות פעמיים בשבוע, שם הן מבשלות ללוחמים אוכל ביתי בעל מאפיינים אתניים. לדברי רמ"ד המתנדבים בפיקוד המרכז, רס"ן שירלי דגן, מתעקשים בפיקוד לבחור את המתנדבות בקפידה, על מנת להבטיח כי הלוחמים ייהנו מאוכל "אסלי" ומתובל היטב. כך, הפכו החריימה, הקובה והקוסקוס המסורתיים לאורחי קבע בצלחותיהם של לוחמי העלית.
במסגרת הרחבת עיסוקיהם של מתנדבי פיקוד המרכז, החלו תלמידים, גמלאים וילדים בעלי צרכים מיוחדים להשתלב במשימות שבועיות של אריזת חבילות מזון המיועדות לפילבוקסים, וכן בהכנת ערכות אוכל ייעודיות למארבים. בשנה האחרונה התנדבו בפיקוד כ-700 איש - מספר השיא שנרשם מאז הוקם מערך המתנדבים ב-1999.
"בצה"ל מקובל מאוד שהמתנדבים מועסקים בימ"חים, ומתרכזים בעיקר בהכנת ציוד החירום, אבל אנחנו חשבנו שיהיה נכון להרחיב את היריעה, ולאפשר ליותר אזרחים להגיע ליחידות הסדירות", הסבירה רס"ן דגן. "במקרים לא מעטים כבר נוכחנו לגלות כי ההספק של המתנדבים גדול יותר אפילו מזה של חיילים, בעיקר בתפקידים סיזיפיים ושוחקים". לדבריה, במהלך 2008 צפויים לראשונה להשתלב מתנדבים גם בפעילויות שונות במפקדות החטיבות המרחביות ובאזור בקעת הירדן.
מנתונים שנאספו בפיקוד עולה כי 60 אחוז מהמתנדבים הם גמלאים, 30 אחוז נוספים מוגדרים כאוכלוסיות מיוחדות, דוגמת תלמידים הסובלים מפיגור שכלי קל עד בינוני ומתסמונת דאון. עשרה אחוזים מהמתנדבים הם תלמידי בתי-ספר ומכינות קדם-צבאיות.