 צילום: איתי כהן
|
רופא נשים יועמד לרשות החיילות המשרתות בגזרת עוצבת אדום. אפשרות זו נבחנת בימים אלו על-ידי מטה יועצת הרמטכ"ל לענייני נשים (יוהל"ן) ומפקדת קצין הרפואה הראשי (מקרפ"ר).
עבודת המטה המתנהלת בנושא נועדה להקל גם על הלוחמות המשרתות באזור המרוחק, זאת באמצעות ייסוד שירות זמין ונגיש יותר מהקיים כיום בתחום רפואת הנשים. חיילות המעוניינות להיבדק על-ידי גינקולוג נאלצות לנסוע עד באר שבע, או לחלופין להגיע לבית-הספר להנדסה צבאית (בהל"ץ) בצוקי עובדה, שם הן מורשות לפגוש רופא מומחה אחת לשבועיים בלבד.
היוזמה החדשה, כך מקווים ביוהל"ן ובמקרפ"ר, תצמצם דרמטית את הזמן שאותו מבזבזות החיילות, בעל כורחן, בגין הנסיעות הממושכות למרפאות המרוחקות, על מנת להגיע לתור שנקבע להן.
מיקום הבסיס בו יוצב רופא הנשים - במידה שתאושר היוזמה - טרם נקבע סופית, אולם הוא עתיד לשכון בנקודה מרכזית בגזרה. "הסדרת שירותי רפואת הנשים היא עוד דרך לספק ללוחמות את המענה הרפואי המיטבי לו הן זכאיות", הסבירה רמ"ד שילוב הנשים ביוהל"ן, רס"ן אשרת בכר.
כיום משרתות ביחידות הקרביות של עוצבת אדום מאות חיילות - מספר שיא של לוחמות בהשוואה לכל גזרה אחרת בצה"ל. חיילות אלו משתייכות, בין היתר, לגדוד הקרקל, לחיל מודיעין השדה, למערך הנ"מ של חיל האוויר, לגדודי האב"ך של פיקוד העורף ולמשמר הגבול. בנות שבחרו בשירות קרבי, אגב, זוכות לעדיפות בקביעת תור למרפאה על פני בנות המשמשות בתפקידי מינהלה.
לדברי רס"ן בכר, בימים אלו נבחנים היבטים נוספים של מענה רפואי ללוחמות, בהם בתחום האורתופדיה. "אנחנו מתחשבים בכך שהזמינות של החיילות איננה גבוהה, ומנסים לזכור שהן לא חוזרות הביתה בכל יום. לכן, עלינו לעשות את מרב המאמצים כדי להמשיך לפעול למענן בנושא", אמרה.