 צילום: באדיבות "מסלולים"
|
משטח ההחלקה הראשון מסוגו בשימוש צבאי נפתח באחרונה בבית-הספר לנהיגה קרבית של המרכז לאימונים ביבשה (מל"י) בצאלים. המתקן המתקדם מאפשר לנהגים מבצעיים ביחידות השדה להתנסות במצבים של איבוד שליטה, בהם סחרור הרכב או החלקתו, במקרים בהם נדרשת בלימת חירום ובהתמודדות עם תנאי מזג אוויר קשים.
החניכים בהכשרות יוכלו לבצע תרגילים מיוחדים על גבי המשטח, בזמן שמדריך נהיגה מוסמך יושב לצדם ומסייע להם לתפעל את כלי הרכב. בכך תוכל המערכת המיוחדת, הנחשבת לאמצעי אימון פופולרי בעולם המירוצים, לשפר משמעותית את מיומנות השליטה ברכב של הנהגים לעתיד. "אנחנו רוצים להכניס את החייל לסיטואציה שלא יחווה בשום מקום אחר, אלא בכביש, בזמן אמת", הסביר רע"ן הבטיחות בדרכים בזרוע היבשה, סא"ל מאיר שמיר.
בצה"ל שוקלים גם לרכוש מאמני נהיגה מתוצרת ארצות הברית. בימים אלו עורכת זרוע היבשה עבודת מטה לאיתור הצרכים בתחום, ובתחילת השנה הבאה צפויים הסימולטורים החדשים להשתלב במערך ההכשרות של בתי-הספר הצבאיים לנהיגה.
במקביל, עד סוף 2009 תכלול הסמכת הנהגים הצבאיים שימוש במתקן המדמה התהפכות כלי רכב. בהתנסות, שנועדה להמחיש את חשיבותה של חגורת הבטיחות, ייכנסו הנהגים המתלמדים למכוניות שיצאו מכלל שימוש, ויתהפכו ב-180 מעלות באמצעות מנגנון מיוחד שיופעל.
יוזמה זו גובשה בזרוע היבשה בעקבות תאונת הדרכים שהתרחשה באזור רצועת עזה לפני כחודשיים וחצי, בה נהרג סמ"ר יריב אמיתי ז"ל. בטרם "יתהפכו" החניכים, הם יצפו בסרט המתאר את התהפכות ההאמר שבו נסע סמ"ר אמיתי ז"ל.
מנתוני מחלקת הבטיחות של זרוע היבשה עולה כי בשנת החולפת חלה ירידה של כ-35 אחוז במספר תאונות הדרכים בהן היו מעורבים חיילים במסגרת תפקידם. לשם השוואה, בשנת 2006 התרחשו 7155 תאונות שביצעו לובשי מדים כחלק משירותם ולא בזמן היותם בחופשה, בהן נהרגו 5 חיילים. בשנת 2007, לעומת זאת, נרשמו בצה"ל 4,605 תאונות דרכים.