
|
קציני קבע ומילואים בפיקוד הדרום לא יורשו להשתתף בתרגילים ובדיונים מסווגים כל עוד מכשירם הסלולרי לא הופקד בידי גורמי ביטחון מידע.
על ההנחיה החדשה, שתחול גם על חוגרים בחובה ובמילואים, הוחלט בעקבות יוזמתו של קצין ביטחון המידע הפיקודי, סא"ל אורי, שביקש למנוע שימוש בטלפונים ניידים בעת פעילות מסווגת. בטרם התקבלה ההצעה, נבחן ההיבט המשפטי שלה, על מנת להבטיח שלא ייפגעו זכויות הפרט, וכי אכיפת ההוראה נמצאת במסגרת סמכותו של מערך ביטחון המידע בפיקוד.
סוגיה נוספת שעלתה כחלק מעבודת המטה בנושא היא האחריות למכשירים הסלולריים, במקרה שייגרם להם נזק כלשהו בשעה שבעליהם שוהים בדיון. "ההחלטה בנוגע למירס של אנשי הקבע הייתה ברורה יחסית, מאחר שהם רכוש צבאי לכל דבר", סיפר היועץ המשפטי של פיקוד הדרום, רס"ן אבי כלו. "הבעיה העיקרית התעוררה סביב העיסוק בטלפונים של אוכלוסיית המילואימניקים, הנוטלת חלק לא מבוטל בתרגילים". לבסוף הוחלט כי הצבא יישא באחריות כוללת לאובדן או לנזק אפשרי שעלול להיגרם למכשירים בעת שהם מצויים תחת פיקוח של מערך ביטחון המידע.
בתוך כך, נקבע באחרונה בפיקוד הדרום כי כוחות צה"ל לא יורשו עוד להחרים כלי רכב שנמצאו נטושים בגזרת הפיקוד. הוראה זו תיושם בעקבות פנייה של עורכי דין אזרחיים לפיקוד הדרום, בדרישה לשחרר לאלתר את המכוניות שהוחרמו, משום שלצבא אין כל סמכות משפטית המאפשרת את החזקתם. "ברוב המקרים מדובר בכלי רכב גנובים, ולעתים אף מסוכנים מבחינה ביטחונית, אך החוק מאפשר למשטרה בלבד להחרימם", הסביר רס"ן כלו. לדבריו, כוחות שמצאו מכוניות עזובות במהלך סיור בשטח, העבירו אותן למפקדת הפיקוד, שבמקרים רבים החזיקה בהן במשך שנים. "בעקבות הפניות בנושא, החלטנו להסדיר את העניין ולחדול ממנהג זה", הוסיף.