 צילום: ביטאון חיל האוויר
|
חיל הים יקים בית-ספר טכני למקצועות המכונאות והחשמל הימיים החל משנת הלימודים הבאה. מוסד ההכשרה החדש צפוי לפעול בבסיס הציוד והתחזוקה של החיל בטירת כרמל.
על-פי התוכנית, שאושרה במשרד הביטחון, במשרד התעשייה, המסחר והתעסוקה (תמ"ת) ובאגף משאבי האנוש, צפויים ללמוד בבית-הספר בני נוער המתגוררים מנתניה בדרום ועד עכו בצפון. בשלב הראשון, מתכננים בחיל לפתוח שתי כיתות, בהן ילמדו כמה עשרות נערים בגילאים 16-17, ובהמשך עתיד החיל להרחיב את פעילות בית-הספר ולהכשיר במסגרתו גם תלמידים שיצטרפו בכיתות ט' ו-י"ב.
בני הנוער שיסיימו בהצלחה את לימודיהם במוסד הימי צפויים לקבל תעודת הסמכה מקצועית מטעם משרד התמ"ת, וכן להשלים בגרות של שבע יחידות לימוד במקצועות הבסיס. להבדיל מבית-הספר הטכני של חיל האוויר בחיפה, תפעל המקבילה הימית במתכונת של בסיס פתוח ולא כפנימייה.
לרשות החניכים תעמוד גם האפשרות להמשיך את לימודיהם ולקבל תואר טכנאי או הנדסאי, באמצעות הרשמה ללימודי י"ג ו-י"ד במכללה חיצונית. חלופה נוספת בה יוכלו לבחור הנערים לאחר שהשלימו את פרק הלימודים, היא להתגייס לתפקידים טכניים שמציע חיל הים. "אנחנו מעוניינים להביא את בני הנוער לקו הסיום כשבידיהם מקצוע ועתיד, הן בצבא והן באזרחות", הסביר רע"ן האיתור והגיוס בחיל הים, סא"ל אורון קוכמן.
לדבריו, נותרה עוד עבודה לקידום המהלך וליישומו. "עלינו להגיע להסכמה עם הרשויות המקומיות, לאתר את התלמידים, לשווק בפניהם את התוכנית ולמצוא את המקורות הכלכליים שעל בסיסם יתפקד בית-הספר", ציין סא"ל קוכמן.