שבוז חיילים
חיפוש
חיפוש חיפוש חיפוש
מתגייסים חיילים משוחררים סטודנטים דרושים פורומים מגזין לימודים
שבוז ראשי   >>  חיילים מתגייסים   >>  בעיות מיוחדות של מתגייסים וחיילים
דוא"ל
סיסמא
שכחת סיסמא? כניסה
הרשמה לאתר תאפשר לך
לכתוב בפורומים, לראות מי
מתגייס איתך ועוד!
המדריך למתגייס המדריך למתגייס
צו ראשון
הכנות למיונים
לפני הגיוס
רשימת ציוד
יום הגיוס
טירונות
כושר
מאמרים
מי מתגייס איתי מי מתגייס איתי
בחר/י את תאריך גיוסך


בעיות מיוחדות של מתגייסים וחיילים
בעיות מיוחדות חיילים
הכל טמון בטפסים

אם אתה מיועד לשירות בטחון ויש לך בעיה פרטית, בעיה שקשורה למשפחה, בעיה כלכלית או בעיה סוציאלית מיוחדת שאתה חושב שעלולה להפריע לך בשירותך בצבא, תוכל להגיש בקשת פרט במדור הפרט בלשכת הגיוס כ-6 חודשים לפני מועד הגיוס.

תצטרך להתייצב במדור הפרט ולדבר עם מש"קית ת"ש (תנאי שירות) – חיילת שהתפקיד שלה הוא להקשיב לך, לאסוף מידע, לייעץ לך לגבי ההמשך ולהנחות אותך לגבי איך תוכל להמשיך לפעול ואילו אישורים תצטרך להביא.
 
כל החלטה שתתקבל בלשכת הגיוס תועבר לצה"ל ותשפיע על אופן השירות שלך כשתתגייס. חשוב לציין שמדור פרט מטפל רק בפניות ממי שקיבל כבר צו גיוס. אם עוד לא קיבלת כזה, תצטרך לחכות עד שיגיע הצו לפני שתוכל לפעול.
אפשר לדווח על בעיות פרט בכל שלב בתהליכי המיון והגיוס דרך מרכזי המידע בלשכות הגיוס, ואפשר למלא בקשה אישית על מנת להצהיר על בעיות, או להגיע לראיון ת"ש בלשכת הגיוס.

דוגמאות לסוגי בקשות פרט: 
התנדבות (בעלי פרופיל 21 או 24)
פטור סוציאלי
קיצור והארכת שירות
התנדבות למילואים
חייל בודד
בן יחיד/בן לנפגע איבה/בן למשפחה שכולה
תמיכה משפחתית
תשלומי משפחה (תשמ"ש)
הקלות בתנאי שירות (הת"ש)
עבודה בזמן הצבא
הלוואות ומענקים
 

התנדבות
בעיות מיוחדות חיילים
תוכל להתנדב אם קיבלת פטור מ
צה"ל בגין פרופיל רפואי (פרופיל 21 קבוע או פרופיל 24 לתקופה של מעל לשנה), והוא יוכל להגיש בקשת התנדבות בלשכת הגיוס במדור פרט. הבקשה תיבחן לאור המידע והאישורים הרפואיים, כך שיש לצרף כל מסמך רלוונטי שמעיד על מצב הבריאות.

הארכת שירות / קיצור שירות / פטור סוציאלי / התנדבות למילואים
מיועד לשירות ביטחון שמעוניין להגיש את אחת הבקשות הללו, יגיש בקשה במדור הפרט בלשכת הגיוס ובקשתו תיבחן לגופו של עניין. פירוט נוסף על קיצור שירות – בהמשך. מקווים שלא תצטרך לקצר דפוק (את הזמן שישבת בכלא)...
 
חייל בודד
צה"ל עוזר לחיילים בודדים שאין להם תומך בזמן השירות הצבאי, למשל: חייל שההורים שלו היגרו מהארץ, עולים חדשים שהגיעו ארצה לבדם, יתומים מהורים, וגם חיילים שהקשר עם משפחתם מנותק. 

אם נראה לך שאתה עונה על הקריטריונים הללו, או מרגיש באופן כללי שאתה יכול להיות מוגדר כחייל בודד ואתה זקוק לסיוע, אתה יכול לפנות למדור הפרט בלשכת הגיוס ולהגיש בקשה. את התשובה תקבל הביתה, אחרי שידונו בבקשתך ויחליטו על דרך הסיוע. ואגב, כנראה שחיילים רבים זייפו לאחרונה את זכותם להיחשב חייל בודד, ולכן צה"ל החליט לשלוח חוקר פרטי לבדוק חיילים בודדים.

אם יכירו בך כחייל בודד תקבל מענק חודשי קבוע, נוסף על משכורתך החודשית והשתתפות בשכר הדירה. תקבל גם הטבות נוספות הנובעות מההגדרה שלך כחייל בודד. מידע נוסף תקבל עם הגיוס, ובו יפורטו ההטבות שהוחלט להעניק לך בהתאם להחלטה.

הכרה כחייל בודד
הנה, בגדול, הקריטריונים שמגדירים מיהו חייל בודד וקובעים את גודל הסיוע שמגיע לו:
  1. בודד טהור - מלש"ב שעלה ארצה לבד, ללא קרוב משפחה מדרגה ראשונה, זכאי במהלך השירות הצבאי להטבות האלה: מענק, שכר דירה, שכר חדר או הוצאות החזקת דירה, חופשות, שיחות טלפון בין-לאומיות, אימוץ בקיבוץ והטבות משרד הקליטה.
  2. בן שליחים - מלש"ב שהוריו שוהים בחו"ל מטעם עבודתם (שליחות פרטיות או ציבורית( יוכר כבודד לתעודה בלבד.
  3. בן יורדים - מלש"ב, שהוריו היגרו מהארץ עקב סיבות אישיות, יוכר כחייל בודד וההטבות יקבעו על פי המקרה.
  4. מלש"ב שיש לו משפחה בארץ, אבל בשל בעיות משפחתיות מיוחדות אינו מתגורר איתה, יוכל להגיש בקשה לחייל בודד, אשר תיבחן על-פי מצבו המשפחתי, ביקור בית של מש"קית ת"ש והאישורים שיציג.
 
דוגמאות לאישורים שתצטרך לצרף לבקשה שלך כדי שיכירו בך כחייל בודד:
  1. תעודת עולה מקורית
  2. אישור מהגוף אשר מטעמו שוהים ההורים בחו"ל
  3. הצהרה של ההורים בפני עו"ד על מידת התמיכה והנכסים בארץ.
  4. אישור מגורמי רווחה או עובדים סוציאלים.
תוכל גם לצרף כל אישור נוסף שנראה לך כרלוונטי לבקשה, כולל מכתב אישי או הצהרות אישיות. לפעמים בהחלט זה יכול לעזור ולהשפיע על החלטת הוועדה. כדאי לזכור שהאישורים חייבים להיות רלוונטיים למקרה ועדכניים. 

 
בן יחיד / בן לנפגע איבה / בן למשפחה שכולה

מי מוגדר כבן יחיד?
בן יחיד הכוונה הינה ל"ילד יחיד" כך שאם יש לך אחות, אתה כבר לא נכנס לקטגוריה של "בן יחיד...".
גם אם לדוגמא אתה בן יחיד, הוריך התגרשו והתחתנו בשנית ויש לך אח חורג, עדיין אתה בן יחיד להוריך הבילוגיים.
על פי חוק שירות ביטחון בנים יחידים, בנים למשפחות שכולות או בנים למשפחות שאיבדו בן משפחה מקרבה ראשונה בפעולות איבה - לא יכולים לשרת כלוחמים בצה"ל. מיועד לשירות ביטחון שנמנה על הקטגוריות האלו, ובכל זאת מעוניין לשרת כלוחם בצה"ל והוריו מסכימים - יפנה למדור פרט בלשכת הגיוס. המדור יפנה אותו לעו"ד על חשבון צה"ל, כדי שהוא והוריו יחתמו על הצהרת ההתנדבות. חשוב: בכל שלב ניתן יהיה לוותר על החתימה (גם במהלך השירות).
 
תשלומי משפחה
כל מתגייס טרי יכול לבקש תשלומי משפחה (תשמ"ש) עבור הוריו (או עבור אחד מהם), או אם הוא נשוי אז עבור בת זוגתו, ואם הוא הורה לילד -  עבור ילדיו. את הבקשה צריך להגיש למש"קית הת"ש בלשכת הגיוס בטופס 60 ולצרף את כל המסמכים שרלוונטיים לבקשה.

אם דחו את הבקשה שלך, תוכל להגיש ערעור עוד לפני הגיוס למדור פרט בלשכת הגיוס, ולאחר הגיוס - למש"קית הת"ש ביחידה שתשובץ אליה. חשוב להדגיש שבקשת התשמ"ש נועדה להבטיח קיום מינימלי מחייב למשפחת החייל, שזה בדרך כלל אומר מצב כלכלי די קשה בבית, שהעובדה שאתה בצבא רק תחמיר אותו.

דוגמאות לחלק מהאישורים שתצטרך לצרף לבקשה:
  1. שלושה תלושי משכורת עדכניים (שלושה חודשים אחרונים) של ההורים/האישה
  2. גובה הקצבאות השונות
  3. אישורים מביטוח לאומי או לשכת העבודה
  4. תדפיסי חשבון בנק של 3 חודשים אחרונים
  5. אישור על אחוזי נכות
  6. תצלום ת.ז. של ההורים/אישה בצירוף ספח ילדים
  7. דו"ח עובדת סוציאלית - במידת הצורך
  8. טופס תשמ"ש הורים מלא וחתום על-ידי המלש"ב והוריו.
  9. טופס תשמ"ש נשוי מלא וחתום על-ידי המלש"ב ובת זוגתו.
 
תוכל גם לצרף כל אישור אחר שנראה לך שרלוונטי, כולל מכתב אישי או הצהרות אישיות. זה בהחלט יכול לעזור להחלטת הוועדה. זכור שהאישורים חייבים להיות רלוונטיים למקרה ועדכניים.
 
תמיכה משפחתית
תמיכה משפחתית ניתנת בנסיבות מסויימות לאישה של חייל נשוי, להוריו ולנתמכים אחרים. אם אתה מרגיש שאתה זקוק לתמיכה משפחתית, תוכל לפנות למדור הפרט בלשכת הגיוס, ולמלא טופס בקשה לתמיכה משפחתית. התמיכה המשפחתית קבועה בחוקת התשלומים של הצבא ומאושרת על-ידי הכנסת.
כמה נקודות שכדאי לזכור:
  • אם אתה נשוי, תביא איתך את תעודת הנישואין.
  • אם אתה נשוי ואשתך בהריון, תביא תעודת נישואין ואישור רפואי מקופת חולים, ממרפאה עירונית, או מבית חולים ממשלתי, שמאשר שאשתך אכן בהריון.
  • אם הוריך זקוקים לתמיכה כספית בזמן שאתה משרת בצבא, כי אין להם מקורות פרנסה אחרים בגלל גילם הגבוה או מחלה שהם חולים בה, תביא אישורים מהמוסד לביטוח לאומי ומלשכת הרווחה ואישורים רפואיים ואחרים שמוכיח את מצבם.
  • אם עד גיוסך עבדת ותמכת בבני משפחה אחרים (אחים, אחיות), ועכשיו שאתה מתגייס אין להם תומך -  תביא אישורים והצהרות שמוכיחים את המצב.
בבקשתך  לתמיכה משפחתית ידונו כבר בלשכת הגיוס ובמידת הצורך ייערכו אצלך ביקור בית. אם תגיש את הבקשה במועד, ותצרף אישורים כנדרש, תקבל תשובה בדואר עוד לפני הגיוס לצה"ל. אם הוחלט שאתה זכאי לתשלומי משפחה, סכום הסיוע שייקבע יועבר לחשבון של הוריך מדי חודש, ובנוסף תקבל מענק למשכורתך הצבאית, עם הגיוס לצה"ל.
חשוב גם לזכור שההסדר הזה נועד בשבילך. כדאי שתקפיד להגיש את הבקשה במועד ותעביר בזמן את המסמכים הנדרשים, אחרת הסיכויים שלך לקבלת הסיוע יפחתו וחבל.
 
הקלות בתנאי שירות
הבקשות מיועדות למתגייס שמבקש לשרת קרוב לבית (קל"ב) מטעמים משפחתיים. ההקלות ייקבעו למתגייס שהנוכחות שלו בבית היא הכרחית מבחינת סיוע כלכלי, נפשי או כל סוג אחר, ואין אף קרוב אחר מדרגה ראשונה (אבא, אמא, אח, אחות) שיוכל לאפשר למשפחה להמשיך לתפקד. בקיצור, אם צריכים אתכם בבית כי המצב קשה, תוכלו להגיש את הבקשה. חשוב לציין שלא כל הבקשות מתקבלות כי סוג ההקלה נקבע על-פי חומרת המצב. יכול להיות שיחליטו בצבא שהמצב שלכם לא בעייתי מספיק בשביל לאשר את הבקשה, ובמקרה כזה תמיד תוכלו לערער, להגיש אותה שוב אחרי חצי שנה, או לבקש התחשבות מיוחדת עם הגיוס או במהלכו מהמפקד הישיר או מקצינת הת"ש. בקיצור – אם לא אישרו את הבקשה שלכם, לא כדאי להכנס לדיכאון. יש אופציות אחרות.

סוגי ההקלות
בדרך כלל, ההקלות בתנאי שירות מחולקות לקריטריונים לפי מספר הלילות שנקבע שעליכם לשהות בבית בשבוע. אם ההקלה שלכם הוגדרה  כ"ת"ש 3", הכוונה היא שמתוך שבוע ימים, חייבים לשחרר אתכם לישון בבית לפחות ב-3 לילות. ההקלה הבאה היא בתור היא "ת"ש 4", שקובעת שאתם חייבים לישון בבית לפחות 4 לילות בשבוע, ב"ת"ש 5" מדובר על 5 לילות בשבוע ואילו "ת"ש 7" כבר מוגדרת כ"לינת בית" וקובעת שעליכם לישון בביתכם בכל יום מימי השבוע.
דוגמאות לאישורים שצריך לצרף לבקשת הת"ש:
  1. אישור רפואי על מצבו של בן/בת המשפחה מדרגה ראשונה שבגינו מוגשת הבקשה
  2. דו"ח עובדת סוציאלית או לשכת הרווחה
  3. אישורים על אחוזי נכות מביטוח לאומי
  4. אישורים נוספים מביטוח לאומי
  5. אישור נישואים
תוכל גם לצרף כל אישור נוסף שנראה לך כרלוונטי לבקשה, כולל מכתב אישי או הצהרות אישיות. לפעמים זה בהחלט יכול לעזור ולהשפיע על החלטת הוועדה. כדאי לזכור שהאישורים חייבים להיות רלוונטיים למקרה ועדכניים.

 
עבודה בזמן הצבא
באופן כללי, אסור לכם לעבוד באזרחות בשום מקום אחר בזמן שאתם חיילים בצה"ל, גם בשעות הפנויות ובחופשות שלכם. אבל, אם אתם בשירות חובה ואתם או המשפחה שלכם זקוקים לסיוע כלכלי, ישנה אפשרות לארגן לכם אישור מיוחד לעבודה שנקרא "היתר עבודה פרטית" (או "אישור עבודה"). בקשה לאישור עבודה מגישים במשרד ת"ש בצירוף אישורים מתאימים, והיא נבחנת על ידי מפקד היחידה בדרגת אלוף משנה.

אם אתם שייכים לאוכלוסיות מיוחדות וכבר זכאים להקלות כלכליות (למשל, זכאות לתשלומי משפחה, חיילים בודדים וזכאי סיוע, בעלי לינת בית, חיילי חובה מעל גיל 24 ועוד), לא תצטרכו לצרף אישורים כלכליים.
את האישור המאושר והחתום על ידי המפקד תקבלו במשרד הת"ש ורק אז תוכלו להתחיל לעבוד בזמנכם החופשי.

שימו לב שיש מספר הגבלות לגבי העבודה האזרחית: אסור לעבוד במדים, אסור לעבוד בבסיס צבאי, אסור לעבוד בשביל המפקד שלכם ואסור לעבוד בעבודה שמצריכה שימוש בנשק!
 
הלוואות ומענקים
בעיות מיוחדות חיילים
בצבא יש קרן למענקים או הלוואות, ששמה כמטרה לסייע לחיילים בשירות חובה בעלי בעיות כלכליות, או לסייע לכם בשכר דירה במקרה שאושר לכם לשכור דירה. במקרה של סיוע כלכלי למשפחה, מדובר על סיוע במקרים מיוחדים ונקודתיים בלבד, שצריך לפתור מהר ובזריזות ולא על מקרים בהם המשפחה זקוקה לסיוע כלכלי מתמשך.
מי שמאשר את ההלוואות או המענקים הוא קצין הת"ש הפיקודי, הזרועי, החיילי או האוגדתי, והוא יכול לאשר לכם סכום מענק של עד 2000 ש"ח בשנה עבור חיילים בשירות עורפי, ועד 3000 ש"ח בשנה עבור חיילים משרתים ביחידות בעלות רמת פעילות א' ומעלה, או עבור נהגים שהם חיילים בודדים במרכז הובלה. לבקשה שלכם תצטרכו לצרף אישורים מתאימים ולהגיש במשרד הת"ש ביחידה.
 
איך מקצרים שירות?
אם אתם רוצים לקצר את השירות הצבאי שלכם ולהשתחרר מוקדם מהצפוי, כדאי שתדעו ש- א. זה אפשרי, אבל ב. כדאי שתהיה לכם סיבה מאוד טובה. כל מי שרוצה לקצר את השירות שלו, לבטל תב"ן (תקופה בלתי נמנית – זמן ששירתם בצבא ולא נחשב לכם כחלק מן השירות, ידוע יותר בכינויו "דפוק", בדרך כלל נוצר על ידי שהות בכלא הצבאי), או לקבל פטור משירות צבאי מטעמים אישיים או טעמי סעד – צריך למלא טופס 55-1 במשרד ת"ש ולהגיד למפקד היחידה שלו בדרגת סגן אלוף, וכמובן כמובן לצרף מסמכים ואישורים: אם אתם רוצים לקצר את השירות או לדחות אותו מסיבות רפואיות, צריך לצרף אישורים רפואיים. אם הסיבות שלכם הן סוציאליות, צריך לצרף חוות דעת של לשכת הסעד שמטפלת במשפחה שלכם. אם הסיבות שלכם הן התחלת לימודים, צריך לצרף אישור קבלה ללימודים או אישור לימודים של תלמיד מן המניין במוסדות להשכלה גבוהה שמוכרים על ידי צה"ל. אם יש לכם כל סיבה מוצדקת אחרת, צרפו אישורים רלוונטיים וקוו לטוב.

אם מפקד היחידה שלכם מאשר את הבקשה, היא נשלחת לבקו"ם ושם דנים בה שוב ושולחים לכם את התשובה הסופית ליחידה. גם אם הבקשה לא אושרה, תוכלו להגיש אותה שוב במידה והנתונים והאישורים שלכם השתנו.
 
שובצת בבסיס ואתה רוצה לעבור?
מתי מקבלים חופשה מיוחדת?


                      
שתף    
כתבות נוספות
תפקידים נוצצים
קורס צו ראשון
מכינת גל בעכו
חשבון חייל
מש" ק קישור לכוחות זרים
יום עידוד לחיל הנדסה
12345678910הבא
> > > > > > > > > > > > > > > > >
תגובה לכתבה  שלח לחבר  גרסת הדפסה 
תגובות
17. לְהַלווֹת
מאת:khalifafinancialcompanies       22/10/2016

16. ??
מאת:מה קורה והחייל לא נשוי?       06/09/2015

15. יומיות ללא תש
מאת:מישהו כזה       19/01/2015

14. נולד ילד
מאת:דחוף       12/08/2011

13. כי הצבא מושחת
מאת:יעקב       28/11/2010

12. איך יש כאלה שמקבלים יומיות בלי שום ת"ש?
מאת:שד       12/09/2010

11. אגף השיקום
מאת:www.shohat-law.co.il       01/09/2010

10. הת''ש
מאת:יורם       20/08/2010

9. יש לי שאלה בקשר לבן יחיד בקשה תיכנסו....
מאת:חייל קבע       16/07/2010

8. איזה תפקידים יש למתנדבים?
מאת:עומר       07/07/2010

7. בקשר לתשלומי משפחה
מאת:מתגייסת בקרוב       01/07/2010

6. סוגי הת"ש המעודכנים 12/01/2010
מאת:מיכאל       12/01/2010

5. אין דבר כזה הת"ש 4 חחח
מאת:כן כן       19/11/2009

4. תיקים פליליםם
מאת:לואיס       20/05/2009

3. אם למשל..
מאת:רוית       07/04/2009

2. פרופיל
מאת:חן       10/03/2008

1. בעיות
מאת:עידן       26/09/2007

שבוז הוא פורטל המיועד למתגייסים, חיילים וחיילים משוחררים. שבוז כולל מידע מעודכן ורלוונטי על צו ראשון. תפקידים, קורסים, מיונים, תאריכי גיוס, רשימת ציוד, טירונות, חיל השריון, חיל רגלים (חי"ר), חיל תותחנים, חיל הנדסה (הנדסה קרבית), חיל הים, חיל הרפואה, חיל האוויר, חיל החימוש, חיל שלישות, חיל החינוך, חיל המודיעין, מג"ב, גולני, אגוז, שלדג, סיירת מטכ"ל, 669, דובדבן, עוקץ, חובלים, קצין העיר, בית החייל, משכורת צבאית, חר"פ, גימלים, קצונה, הנחות לחיילים, עבודה מועדפת, פיקדון אישי, מענק שחרור, פסיכומטרי, בגרויות, כנס משתחררים ועוד.