בשנים האחרונות החליט צה"ל להעניק לקרוב ל-100 טבעונים תוספת ניכרת בשכרם, העומדת על 552 שקלים בחודש לחיילים בבסיס סגור ו-292 ש"ח בחודש לחיילים בבסיס פתוח. גם עם כניסת פרויקט המי"ל (מזון ישיר לחייל), שיעביר את תחום הסעדת החיילים לידי חברת קייטרינג אזרחית, תישאר האחריות לכלכלת הטבעונים בידי מרכז המזון. מנתוני מרכז המזון עולה כי 50 בקשות לדמי כלכלה בגין טבעונות מוגשות בממוצע מדי שנה.
במהלך השנה החל מרכז הציוד באלר"ם לנפק עבור הטבעונים נעליים מיוחדות העשויות מחומרים סינתטיים בלבד, אך זהות בצורתן לנעל הצבאית הסטנדרטית.
בכדי לזכות בהכרת הצבא בהיותו של חייל טבעוני, מטעמים אידיאולוגיים או בריאותיים, עליו להגיש בקשה למשק"ית הת"ש ביחידתו לקבלת דמי כלכלה לטבעוני בצירוף מספר מסמכים (ראה מסגרת). משק"ית הת"ש מעבירה את הבקשה למהנדסי מזון ביחידה הטכנולוגית, אשר דנים בבקשת החייל ומאשרים אותם על-פי הקריטריונים הזהים לעקרון הגדרת הטבעוני באגודת "אנונימוס" ובאגודת הצמחוניים והטבעונים בישראל – אדם שאינו אוכל בשר, חלב וביצים ואינו צורך מזון, מוצרי צריכה ומוצרים שנוסו או הופקו מבעלי חיים.
עבור החיילים הקרביים, השמירה על הטבעונות היא קשה יותר, בהיותם מעבירים ימים שלמים בשטח וכאשר תפריטם מורכב בעיקרו מטחינה, ירקות וקטניות. גם כאן ניתן להקדים תרופה למכה, כאשר החייל הטבעוני הקרבי רשאי לאחסן מזון – שאותו יקנה מחשבון הקצבה הכספית שמתווספת למשכורתו – במקרר משרדי הנמצא בכל מפקדה או משרד צבאי ללא הגבלה בכמויות המזון ובסוגו.
איך מוציאים אישור טבעוני?
בטרם הגיוס צריך להתייצב בלשכת הגיוס במסמכים הבאים:
• הצהרה חתומה על-ידי עורך דין
• הצהרת רופא מטפל בקופת החולים, המעיד על היותו של החייל טבעוני למעלה מחצי שנה
• מכתב חתום על-ידי תזונאית בקופת החולים