 צילום ארכיון: דן קינן
|
חידושים נוספים בתחום ההצטיידות: "מדונות" שיסייעו ללוחמים הצונחים לתקשר עם הכוחות על הקרקע, וגם מכשיר חדש שיאפשר לחיילים לפתוח את המצנח החלופי בתוך פחות משנייה. התנגשות באוויר - הגורם השכיח ביותר לתאונות צניחה
האם יוחלף המצנח הוותיק שבו עושה צה"ל שימוש? באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה (אט"ל) ובזרוע היבשה מקיימים בימים אלו עבודת מטה בנושא החלפת המצנח הסטנדרטי, העומד כיום לרשות לוחמי חטיבת הצנחנים, בסדיר ובמילואים. על-פי התוכנית, ייכנס לשימוש מצנח עגול חדש, המותאם ייעודית לצורכי הלוחם ומאפשר צניחה נוחה ובטוחה יותר, לעומת המצנח הקיים.
בשני הגופים שוקלים גם לספק ללוחמי הצנחנים מיקרופונים ו"מדונות", שיאפשרו לחיילים לתקשר עם הכוחות על הקרקע - תוך כדי צניחה. אפשרות זו נבחנת במסגרת סדרת אמצעי צניחה מתקדמים, שנחיצותם ויעילותם נבדקות במחלקת הציוד הלוגיסטי של אט"ל ובמרכז ההטסות וההכשרות המיוחדות של זרוע היבשה. הפריטים השונים, המצויים בתהליכי בחינה וניסוי ראשוניים, עשויים להיכנס בהדרגה לשימוש מבצעי במהלך החודשים הקרובים, בהתאם לשביעות הרצון מתוצאות הבדיקות ולהתאמת הציוד לצורכי הצנחנים.
השאיפה היא כי השימוש ב"מדונה" לשם העברת מסרים, כבר במהלך האימון או הצניחה, יאפשר ללוחמים לייעל את תנועתם באוויר, לתאם ביניהם את מהלך הצניחה ולמנוע מראש שיבושים לא צפויים. מנתוני הצבא עולה כי התנגשויות ניצבות בראש הגורמים לתאונות צניחה.
הגופים השונים בוחנים גם תוכנית לאספקת אמצעי ניווט וראייה ייעודיים לצניחה. במקביל, נבדק השימוש במכשיר מיוחד המאפשר פתיחה של מצנח חלופי - בתוך פחות משנייה. "אמצעי כזה יסייע לצנחן שמתנתק מהמצנח המקורי לעבור למצנח הרזרבי, תוך שימוש בלחץ האוויר שנוצר לצורך פתיחת המצנח החדש", הסביר רמ"ד צניחה, פלסטיקה, טיפוס, גלישה וחילוץ באט"ל, רס"ן יוסי שני.
בחודשים האחרונים בוצעה רכישה נקודתית של הפריט הייחודי, ובקרוב ייערכו הדרכות שונות לצנחנים בנוגע לאופן השימוש בו. פרט לכך, מתכננים במחלקת צי"ל לבחון פיתוח נוסף, המאפשר פתיחה אוטומטית של המצנח במטרה להגן על ראשו של הצנחן, אמצעי שעשוי להועיל במקרים של התעלפות או נחיתה פתאומית על הקרקע.