צילום: חגי הירשפלד
|
"המדיניות היא שלא לבקש עונש מוות", הסביר התצ"ר, אל"ם לירון ליבמן. הגשש, רס"ם לואי בלוט, יועמד לדין בגין בגידה וסיוע לאויב בשעת מלחמה. אל"ם ליבמן הדגיש כי אין להשליך מהפרשה על אוכלוסיית בני המיעוטים. "חיזבאללה מנצל את תאוות הבצע של מבריחי סמים"
"מוקדם לקבוע האם התביעה תבקש עונש מוות בגין העבירה המיוחסת לנגד" - כך אמר ל"במחנה" התובע הצבאי הראשי, אל"ם לירון ליבמן, בהתייחסות ראשונה לפרשת הגשש מפיקוד הצפון המואשם בבגידה.
בכתב התביעה שהוגש בשבוע שעבר לבית-הדין הצבאי המיוחד נגד רס"ם לואי בלוט, מופיעים סעיפי אישום נוספים, בהם סיוע לאויב במלחמה, מגע עם סוכן זר, גילוי ידיעות, קשירת קשר לביצוע פשע והתנהגות שאינה הולמת. "עלינו להמתין עד שבית-הדין יברר את אשמתו בטרם נגיע להחלטה על העונש הרצוי", ציין אל"ם ליבמן. "מכל מקום, המדיניות הכללית של התביעה, הן הצבאית והן האזרחית, היא שלא לדרוש עונש מוות, גם בעבירות חמורות מעין אלו".
על-פי המיוחס לנגד בכתב האישום, בין החודשים דצמבר 2007 לפברואר 2008, יצר בלוט קשר טלפוני עם שלושה תושבי לבנון, פעילים בארגון חיזבאללה, להם מסר במתכוון מידע על היערכות כוחות צה"ל בגבול הצפון. הנגד מואשם גם בקשירת קשר לייבוא סמים משטח לבנון, ביחד עם אזרח ישראלי תושב נצרת, נגדו הוגש כתב אישום בערכאה אזרחית. לאור חומרת העבירות, הועבר הדיון בעניינו של הגשש לבית-הדין הצבאי המיוחד, בפניו מובאים מקרים שבהם מעורבים קצינים בכירים ונשפטות עבירות שדינן עונש מוות.
אין זו הפעם הראשונה שבה נחשפת מעורבות של בן מיעוטים המשרת בצה"ל בביצוע עבירות ביטחוניות. בשנת 2006 הורשע סא"ל עומר אל-הייב בריגול חמור, במגע עם סוכן חיזבאללה ובסחר בסמים.
"אין ספק שארגון חיזבאללה משקיע מאמצים ניכרים באיסוף מידע על ישראל, בין היתר, באמצעות ניצול תאוות הבצע של מבריחי סמים", הסביר אל"ם ליבמן. "עם זאת, רובם המוחלט של החיילים, מכל העדות והמגזרים, משרתים את צה"ל באמונה ובנאמנות, ואין להשליך ממקרים יחידים על אוכלוסיית בני המיעוטים, המהווה ציבור שלם", הוסיף. "תפקידנו, באמצעות שילוב מערכות סיכול, חקירה ותביעה, לחשוף את אותם המעטים המעורבים בפעילות כזו, תהא זהותם אשר תהא".