שבוז חיילים
חיפוש
חיפוש חיפוש חיפוש
מתגייסים חיילים משוחררים סטודנטים דרושים פורומים מגזין לימודים
שבוז ראשי   >>  מגזין חיילים | שבוז   >>  נספח צבאי
המדריך למתגייס
חדשות
כתבות מגזין
ד"ש מצולם
פגישה אישית
לוחם בכותרות
נספח צבאי
גיבור בשבוע
העולם הערבי
שירות ב"במחנה"
סקר מומלצי שבוז חיילים
מהו המאכל הכי טעים במנת קרב?
נספח צבאי
אלעזר בן לולו, ‏יום ראשון ‏13 ‏אפריל ‏2008
אשה בהריון

ארצות הברית:

תופעה: יותר נשות אנשי קבע בוחרות להיות אמהות פונדקאיות

אחוז גובר והולך מקרב נשות אנשי הקבע בצבא ארצות הברית בוחרות להיות אמהות פונדקאיות. במרפאות במדינות טקסס וקליפורניה, שבהן קיים ריכוז גדול של בסיסים צבאיים, נמצא כי נשות הקצינים מהוות מחצית מכלל הנשים שמציעות את שירותיהן לפונדקאות. 

ההטבות הכספיות שנלוות לפונדקאות הן, כנראה, הסיבה העיקרית להירתמות הנשים למטרה זו. בין 20 ל-30 אלף דולר משולמים לנשים המביעות הסכמה לשמש פונדקאיות - סכומים שעולים לרוב על המשכורות הצבאיות שמקבלים אנשי הקבע במשך שנה שלמה. זאת ועוד, כניסתן של נשות הקצינים להיריון, לטובת זוג אחר, מזכה אותן בשורת הטבות כלכליות שמציע הצבא האמריקאי להורים במדים, על אף שהעובר לא באמת שייך להם.

עם זאת, רבות מהנשים מדגישות כי המניע להיותן אמהות פונדקאיות אינו כלכלי גרידא. "החלטתי לשמש פונדקאית כאשר ילדתי את בני הראשון", סיפרה דואן דיל, שנושאת ברחמה תאומים בעבור זוג אחר. "הבנתי שאני מעוניינת לעזור למשפחות נוספות לחוות את האושר הזה". לדברי דיל, כניסתה ל"מקצוע" הושפעה במידה ניכרת מנישואיה לחייל בשירות פעיל. "העובדה הזו גורמת לי להביט על עולם הפונדקאות בצורה מעט שונה, מכיוון שאני יודעת שבעלי מסכן את חייו מדי יום בזמן שהוא נמצא בשליחות מעבר לים, ואולי זו ההזדמנות שלי לסייע ביצירת חיים חדשים", ציינה. 

נשות אנשי הקבע נחשבות לאוכלוסייה מצוינת למטרת פונדקאות, מאחר שהביטוח הרפואי שמספק הצבא מכסה הוצאות רבות ומגוון טיפולים הכרוכים בהיריון, שאינם כלולים בביטוח הסטנדרטי. לעתים תכופות, נשים אלו אף מגלות עמידות רבה יותר בפני התופעות הפחות נעימות הנלוות לעתים להיריון. 

"המסגרת הצבאית מכתיבה מנטליות של ללכת על הקצה וללחום למען המדינה, וזו תפיסה שמוטמעת עמוקות גם בנשות הקצינים", הסבירה ג'ניפר האנסן, פונדקאית נוספת. "אני יודעת שבעלי נמצא בסכנת חיים בכל רגע נתון, אבל אני בהחלט מרגישה שגם אני מסכנת את חיי ואת גופי כדי לעזור לזוג".

טייוואן:

מעדיפים לטוס מלהתגייס

מספר הצעירים שביקשו להמיר את גיוסם לצבא טייוואן בשליחות מטעם המדינה מעבר לים - שילש עצמו בשנה האחרונה, בהשוואה ל-2001. כאשר הושקה התוכנית על-ידי משרד החוץ הטייוואני, לפני שבע שנים, פנו 36 תושבים בגיל גיוס בבקשה להתקבל לפרויקט, אולם בשנה שחלפה גדל מספרם ל-501 מועמדים. 

השליחות, שמאפשרת לצעירים להתגייס לשירות צבאי אלטרנטיבי ולייצג את המדינה במסגרות התנדבותיות בין-לאומיות, נוסדה במטרה לקדם את הפעילות הדיפלומטית של טייוואן ברחבי העולם ולהעניק סיוע הומניטרי לקהילות נזקקות. עד כה, בחרו למעלה מ-450 בני נוער להמיר את 18 החודשים שהיו צפויים לבלות במסגרת צבאית - בטיסה לחו"ל ובדמי מחיה. גורמים במשרד החוץ סיפרו כי רבים מהצעירים ששוגרו אל מעבר לים במסגרת המיזם, שבו מאוחר יותר לעבוד במדינות המתפתחות שבהן שירתו. 

תנאי הסף לקבלה לתוכנית פורסמו באתר האינטרנט של משרד החוץ הטייוואני. השנה, אגב, שואפים במשרד לאייש 118 מקומות פנויים. הנערים שיתקבלו לתוכנית, יידרשו להפגין שליטה בספרדית, לעסוק באופן פעיל בתחומי איכות הסביבה, וטרינריה, מינהל עסקים, בריאות הציבור, כלכלה ושיווק, או לגלות בקיאות בתפעול מכונות חקלאיות ומערכות הידראוליות.

מיאנמר:

החיילים משפיעים על משאל העם

תושבים באחד המחוזות במיאנמר (בורמה לשעבר) מתלוננים כי כוחות הצבא מפעילים לחץ על המקומיים במטרה לגרום להם להצביע בעד כינון החוקה החדשה. 

על-פי פניות רבות של אזרחים במחוז, משוטטים קצינים רבים מיישוב ליישוב במערב המדינה ומפעילים לחץ על התושבים, לעתים תוך השמעת איומים מפורשים והפעלת אלימות מילולית ושימוש בכלי נשק. "חוליה של ארבעה חיילים חמושים שהיו לבושים במדים הגיעה אל הכפר ודרשה שכלל היישובים בסביבה ישלחו אליהם נציג אחד", העיד אחד מתושבי האזור. "בפגישה שבה נכחו כל הנציגים, הסבירו להם החיילים כי הם יצטרכו לוודא שהתושבים המקומיים מצביעים בעד יוזמת הממשלה ולהעניש כל מי שמתנגד לה, באמצעות פגיעה פיזית בו ובבני משפחתו". 

לפי עדויות נוספות, זימנו כוחות הצבא קבוצה של תלמידים שעומדים בפני בחינות הבגרות, והציעו להם להשתתף במשאל העם ולהצביע לטובת החוקה החדשה, אם ירצו להבטיח את הצלחתם בבחינות. 

המשטר הצבאי במיאנמר הודיע לפני כחודשיים על השלמת ניסוח הטיוטה החדשה לחוקה, שנועדה להבטיח כי החונטה הצבאית תמשיך לשלוט במדינה. גיבוש המסמך, שתוכנו לא פורסם עד עתה, נעשה בדרך לא דמוקרטית ותוך דיכוי אלים של הפגנות שארגנו תומכי האופוזיציה. 

תאילנד:

מועצת הביטחון במדינה הזהירה בשבוע שעבר את האזרחים כי התנועה בבגדי הסוואה הנה מסוכנת, ועל התושבים נאסר להתלבש כמו חיילים. על-פי חוקי הממלכה משנת 1934, העונש בגין לבישת בגדים מנומרים, בגווני ירוק-זית, נע בין שלושה חודשים לחמש שנים. אכיפת ההנחיות המפורשות הוגברה לאחר שכוחות הביטחון הבחינו כי מורדים בדרום תאילנד נוהגים לעטות עליהם בגדי הסוואה בעת שהם מטמינים פצצות. 

פיג'י: 

גורמים ברשויות השלטון מאשימים בכירים במערכת הביטחון של אוסטרליה כי אלו איימו לפלוש לשטח פיג'י, לפני ההפיכה הצבאית במדינה ב-2006. ועדת זכויות האדם בפיג'י תמכה בטענות הממשלה ואף קראה לאו"ם לנקוט צעדים נגד אוסטרליה. בדוח שפרסמה הוועדה, נכתב כי אוסטרליה שיגרה כוחות צבא לאזור בניגוד לחוקי הדין הבין-לאומי, וכן כי מפקד חיל האוויר אף איים בשיחה טלפונית עם מפקד צבא פיג'י לתקוף את החיילים המוצבים בסביבה.

 
תגובה לכתבה  שלח לחבר  גרסת הדפסה 
כתבות נוספות
נספח צבאי
נספח צבאי
נספח צבאי
נספח צבאי
נספח צבאי
נספח צבאי
1234567
שבוז הוא פורטל המיועד למתגייסים, חיילים וחיילים משוחררים. שבוז כולל מידע מעודכן ורלוונטי על צו ראשון. תפקידים, קורסים, מיונים, תאריכי גיוס, רשימת ציוד, טירונות, חיל השריון, חיל רגלים (חי"ר), חיל תותחנים, חיל הנדסה (הנדסה קרבית), חיל הים, חיל הרפואה, חיל האוויר, חיל החימוש, חיל שלישות, חיל החינוך, חיל המודיעין, מג"ב, גולני, אגוז, שלדג, סיירת מטכ"ל, 669, דובדבן, עוקץ, חובלים, קצין העיר, בית החייל, משכורת צבאית, חר"פ, גימלים, קצונה, הנחות לחיילים, עבודה מועדפת, פיקדון אישי, מענק שחרור, פסיכומטרי, בגרויות, כנס משתחררים ועוד.