 צילום: ענת ברקאי
|
"אנחנו שמחים על כך שחיל התקשוב שב אל מקומו הטבעי" - כך אמר ל"במחנה" ראש חטיבת התקשוב של אגף התקשוב, תא"ל נחום בסלו, בהתייחסו להחלטת המטה הכללי על החזרתו של החיל לאגף התקשוב, לאחר שנתיים בהן היה תחת אחריות זרוע היבשה. שילובו המחודש של החיל באגף התקשוב, תהליך שיושלם בחודשים הקרובים, מהווה צעד נוסף ביישום לקחי מלחמת לבנון השנייה.
"אנחנו נמצאים כיום בעיצומו של ההליך לקליטת החיל באגף", סיפר תא"ל בסלו. "ברצוננו לעמוד במשימה הזו בדרך הטובה ביותר, שתקדם את הנושא באופן מזורז, תמנע זעזועים באגף ובחיל ותאפשר לנו להפנות את מרב המאמצים לעשייה המבצעית".
עם שובו של חיל התקשוב לאגף התקשוב, צופה תא"ל בסלו כי יכולת הפעולה המבצעית של האגף תתחזק, בעיקר לאור האפשרות של החיל להיעזר בהכשרות ובתורות הלחימה העדכניות ביותר באגף, בנוסף לאנשי המקצוע הרבים שלו. "במהלך המלחמה החיל לא היה חלק מהאגף, ואז למעשה הבנו שהיכולת המבצעית שלנו נפגעה לעתים כתוצאה ממעברו לזרוע היבשה", ציין תא"ל בסלו.
לדברי רח"ט התקשוב, המהלך עליו הוחלט באחרונה מחייב גם ראייה רחבה יותר של האתגרים העומדים בפתחו של תחום התקשוב הצה"לי. "אנחנו אמנם מכוונים כרגע לעתיד הקרוב, אך בשבועות הקרובים נתחיל להסתכל גם לעבר הטווח הרחוק יותר", פירט תא"ל בסלו. "עלינו לראות כיצד נוכל להפוך לאפקטיביים יותר כשהחיל נמצא תחת אחריות האגף".
תא"ל בסלו התייחס גם למגמה המטרידה את כלל יחידות הצבא, ולא פוסחת על אגף התקשוב - "בריחת המוחות" של קצינים, זוטרים ברובם, המעדיפים את תנאי ההעסקה שמציעות חברות היי-טק בשוק האזרחי, על פני המשך השירות בצה"ל. "הגענו להבנה שעלינו לספק מסלולי שירות אטרקטיביים יותר", הסביר תא"ל בסלו. לדבריו, מסקנות האגף חייבו את שימור כוח האדם האיכותי, לטובתו הושקעו משאבים רבים, על מנת לקדם את הפרויקטים התקשוביים השונים. "אין ביכולתנו להתמודד מול החברות בהיבט הכספי, אבל עם זאת אנחנו מאמינים שבאפשרותנו להציע לאנשינו אתגר מקצועי ומבצעי מהמעלה הראשונה - אותו לא תמיד יוכלו למצוא באזרחות".
סוגיה נוספת ומשמעותית בה עוסק האגף, ואותה העלו קצינים וחיילים, נוגעת ללימודים האקדמיים. כחלק מתוכנית האגף, ישתלבו גם קציני התקשוב בשטח בלימודים גבוהים של תחום ההנדסה. "קשה מאוד להיות קצין תקשוב ללא הבנה טכנית בסיסית", הדגיש תא"ל בסלו.