 צילום: איתי כהן
|
עלייה של כ-70 אחוז נרשמה במספר החיילים הסועדים מדי יום בחדרי האוכל של הקריה. לדברי מפקד בסיס מטכ"ל, אל"ם גולן מימון, נתון זה מיוחס חד-משמעית להפעלת פרויקט מזון ישיר לחייל (מי"ל) בתחילת השבוע שעבר. בראש רשימת המנות הנחטפות ביותר מהמגשים בחדרי האוכל ניצבים דווקא מאכלים הנחשבים לבריאים: סלטים, חזה עוף וטונה. בעקבות השיפור שחל ברמת האוכל נצפו פחות חיילים הפוקדים את רשתות המזון המהיר בקניון עזריאלי הסמוך לקריה.
פרויקט מי"ל, שמיושם כיום במספר מצומצם של בסיסים, כבר הצליח לקבל תהודה חיובית רבה, בעקבות עדויות החיילים על שיפור משמעותי באיכות המזון, אולם אפילו בבסיס מטכ"ל לא צפו את הביקוש הרב ואת הכמות הגדולה של הסועדים. "הופתענו מאוד מהמימדים האלו", הודה אל"ם מימון. "ידענו שיחול שדרוג ניכר ברמת האוכל, אבל לא ציפינו לכמויות כל-כך גדולות של חיילים".
מאז הוכנס הפרויקט לקריה, נערכים בבסיס תהליכי הפקת לקחים מדי יום. אחת הטענות שעלו נוגעת לעומס הרב שנוצר בחדרי האוכל. בעקבות המציאות החדשה, נבחנת כעת הוספת נקודות חלוקה של מזון בבסיס. שינוי נוסף שכבר יושם הוא חלוקת סלטים בקופסאות. בימים הראשונים להפעלת הפרויקט חולקו 200 קופסאות, שנחטפו בן רגע. בשל כך, צויד בסיס מטכ"ל במאות נוספות של קופסאות מסוג זה.
"אנחנו אוכלים מזון שלא ראינו בחדר האוכל אף פעם", העיד סמל עזרא חילו, המשרת בקריה. "מדי פעם מוגשת שווארמה, וחוץ מזה יש מבחר סלטים גדול ורמת האוכל השתפרה פי כמה וכמה לעומת מה שהורגלנו אליו בעבר. אני גם מאמין שעכשיו חיילים יחסכו הוצאות רבות על קניית מזון מחוץ לבסיס", הוסיף.
לצד שביעות רצון החיילים, כנראה שבעלי המסעדות והמזללות בקניון עזריאלי דווקא מרוצים פחות. במשרדי הבעלים והמנכ"ל של קבוצת קניוני עזריאלי, דוד עזריאלי, העדיפו שלא להתייחס לפניית "במחנה" בנושא.