
|
טייסי חיל האוויר ייאלצו כנראה לוותר בקרוב על השקשוקה המתובלת ועל השניצלים המטוגנים, ובמקומם להסתפק בתפריט עשיר בדגים, באגוזים ובמאכלים עתירי ברזל. תוכנית תזונה חדשה שגובשה על-ידי דיאטנית אזרחית בעבור היחידות העוסקות בפעילות מבצעית, תוגש בקרוב לאישור יחידת הרפואה האווירית (ירפ"א) של חיל האוויר.
שירותיה של הדיאטנית הפיזיולוגית נשכרו באחרונה על מנת להרכיב תפריט ייעודי לטייסים, לאנשי צוות עזר אוויר, וללוחמי יחידת שלדג ויחידת החילוץ והפינוי בהיטס 669. "התפריט הנוכחי שלהם כולל מאכלים עתירי קלוריות ושומן", הסבירה הדיאטנית המייעצת לחיל, סיון אבוט-ברקן. "תזונה רבת-שומנים עלולה לגרום לעייפות, משום שפירוק השומן מעכב את התמוססות הרכיבים שמספקים אנרגיה. לכן, חלק מהלוחמים עשויים להרגיש עייפות מסוימת".
במסגרת תוכנית התזונה המשופרת, יתווספו לתפריט דגים ואגוזים שיעשירו את הטייסים והלוחמים בחומצת השומן אומגה 3, התורמת לתפקוד תקין של המוח ולמניעת דלקות. בנוסף, צפויות הארוחות לכלול יותר בשר אדום ומקורות אחרים העשירים בברזל, במטרה לצמצם את מספר הסובלים מאנמיה. "מרבית המאכלים שמרכיבים כיום את התפריט הצה"לי ימשיכו לככב על צלחות החיילים, אך בגרסה בריאה יותר, ועם פחות קלוריות ושומן שאינם רצויים בעבורם", הבהירה אבוט-ברקן.
בירפ"א מתכננים כי המהפך התזונתי לא יוגבל לאנשי צוות האוויר וליחידות המיוחדות בלבד. בשנה הקרובה עתיד להתבצע שינוי נרחב גם בתפריטם של כלל החיילים המשרתים בחיל האוויר.
בתוך כך, בימים אלו מתרחבים שירותי הירפ"א, שיכללו מעתה גם רפואת עור, אורתופדיה וקרדיולוגיה, בנוסף לדיאטנית שהחלה באחרונה לייעץ ליחידה. "קרקוע אנשי צוות אוויר נובע ברבע מהמקרים מבעיות אורתופדיות", גילה מפקד יחידת הרפואה האווירית, סא"ל ד"ר עמית אסא. "הרופאים המומחים המשרתים אצלנו במילואים לא יכולים תמיד להיות זמינים לבעיות אלו. לפיכך, החלטנו לשכור את שירותיהם של רופאים אזרחיים שיוכלו לסייע לנו בכך". על מנת להכין את הירפ"א למהלך, צפוי להיערך שיפוץ בהיקף גדול במתקניה, שיכלול גם הקמת חדרי טיפול נוספים.