שבוז חיילים
חיפוש
חיפוש חיפוש חיפוש
מתגייסים חיילים משוחררים סטודנטים דרושים פורומים מגזין לימודים
שבוז ראשי   >>  חיילים מתגייסים   >>  מסלול ייעודי וישיר לקצונה בחיל הקשר והתקשוב
דוא"ל
סיסמא
שכחת סיסמא? כניסה
הרשמה לאתר תאפשר לך
לכתוב בפורומים, לראות מי
מתגייס איתך ועוד!
המדריך למתגייס המדריך למתגייס
צו ראשון
הכנות למיונים
לפני הגיוס
רשימת ציוד
יום הגיוס
טירונות
כושר
מאמרים
מי מתגייס איתי מי מתגייס איתי
בחר/י את תאריך גיוסך


מסלול ייעודי וישיר לקצונה בחיל הקשר והתקשוב
דובר צה
מה הקשר?

כללי: אפשר להתאמן בלי סוף על תרחישים במלחמה, על איגופים ועל טקטיקות. אבל כל זה לא שווה כלום, אם בזמן אמת הלוחמים לא יצליחו לעשות את הפעולה הפשוטה של לדבר זה עם זה, להוריד פקודות ולהחזיר דיווחים. בשביל זה המציאו את הקשר"ג (קצין הקשר הגדודי).

תפקיד היחידה במלחמה: חיל התקשוב נועד לסייע בלחימה ליחידות השדה, ולאפשר למפקדים שליטה ובקרה. הקשר"ג מפקד על מחלקת הקשר (או כמפקד מחלקה בפלחי"ק, פלוגת הקשר), בתפקיד שמשלב שירות קרבי, פיקוד על אנשים, ורכישת ידע טכנולוגי (שהוא יקר ערך באזרחות, כדאי לציין).

תנאי קבלה ליחידה: פרופיל 72-97. קב"א 52-56 (קצונה). יש לעבור גיבושון בחיל התקשוב, לעבור בהצלחה מבדקי קצונה, לעבור סיווג בטחוני, ולהתחייב לשנת שירות בקבע.
הגיבושון מתקיים בבה"ד 7, ביה"ס הארצי לתקשוב. הוא כולל, מלבד מסירת אישורים רפואיים (לא לשכוח!): מילוי שאלון אישי (רק תענו בכנות); מבחן בר-אור (שכיבות סמיכה, כפיפות בטן וריצת 2000 מ') וריצת אלונקות (לא לדאוג, לא צריך להיות סוסים כדי לעבור); סקירה של אירוע היסטורי שבהמשך תיבחנו עליו עד לפרטים הקטנטנים ("באיזו שעה המריא המטוס?"); סימולציה קבוצתית הבוחנת יכולות מנהיגות, עמידה בלחצים ועוד; שאלון סוציומטרי (דירוג חבריך לצוות); שיחת הסבר; וראיון אישי.
מבדקי הקצונה נועדו לבדוק את התאמתך בעזרת מבחנים פסיכוטכניים שונים (כמו העתקת תרשימים), מבחן 300 (עליו יש לענות בעקביות), מילוי שאלון אישי (דומה לזה שבמיונים), ובסיום – ראיון קצר ומכריע עם פסיכולוג. מי שיש לו קשרים יכול לברר את הציון (מעל 13 – עובר), כשגם לקב"א יש חלק בשקלול.

טירונות: רובאי 03, כחודש וחצי בביסל"ת (בית הספר לתותחנות שדה) של התותחנים.

התנאים ללוחמים:
ביסל"ת הוא כנראה לא הבסיס הכי כיפי בעולם, אבל זה עובר מהר. בבה"ד 7 התנאים כבר טובים למדי, ואח"כ זה משתנה בהתאם ליחידה בה תשובצו, למרות שהתפקיד מבטיח שירות נוח יחסית.

מסלול: לאחר הטירונות מתקיים קורס הכשרת יסוד בן 8 שבועות בבה"ד 7, שאחריו מצטרף הלוחם לתעסוקה מבצעית של 8 שבועות. אח"כ הוא חוזר לקורס מפקדים (8 שבועות בבה"ד), שבסופו יסופח ליחידה מבצעית בה יתמחה בתפקידו במשך 14 שבועות. לאחר מכן ישלח להכנה חילית לקצונה בבה"ד 7 במשך חודש (בעיקר בפן הפיסי). קורס קציני היבשה בביה"ס לקצינים אורך 16 שבועות, ובעקבותיו 19 שבועות של השלמה חילית בבה"ד 7, בסיומה ישובץ ביחידה מבצעית. אורך המסלול – כ-14 חודשים.

כושר גופני נדרש:
מי שמבקש להיות קצין, כדאי שידאג לפחות להיות בכושר טוב. בטירונות 03 לא נחים יותר מדי, ובקורס קצינים עושים שלושה בר-אורים. לידיעתכם.

בסיסים: בה"ד 7 נמצא בצריפין, עד שיעבור לעיר הבה"דים בצומת הנגב (אי שם ב-2009).
ביסל"ת נמצא בשבטה (15 דק' נסיעה אחרי משאבי שדה). ביה"ס לקצינים (בה"ד 1) נמצא במצפה רמון.

יציאות: בהתחלה סופ"ש בשבועיים, אח"כ זה הופך לחמשושים כמעט קבועים, גם בגדודים (בהתאם לכוננויות).

מה אומרים על הקשר"גים: שהם דואגים לעצמם למקצוע לעתיד. מה יותר טוב מלהשתחרר מצה"ל, ולחכות שחברות ההיי-טק והתקשורת השמנות במשק ידוגו אותך?

קישורים:

 
     
שתף    
כתבות נוספות
גדוד "חרב" - גדוד הדרוזים והצ'רקסים
גבעתי
נח"ל
גולני
צנחנים
12345
> > > > > >
תגובה לכתבה  שלח לחבר  גרסת הדפסה 
תגובות
6. הדבר האחרון שיש בתפקיד הזה זה חמשושים      ל"ת
מאת:אדון       09/06/2011

5. כותב המאמר קצת מבולבל
מאת:שרון       27/03/2010

4. איך?
מאת:שרון       17/06/2009

3. וחוצמ\ה
מאת:אני       23/08/2007

2. התנאים בבה"ד 7
מאת:פנינה       04/03/2007

1. קצת לא נכון
מאת:אני       07/07/2006

שבוז הוא פורטל המיועד למתגייסים, חיילים וחיילים משוחררים. שבוז כולל מידע מעודכן ורלוונטי על צו ראשון. תפקידים, קורסים, מיונים, תאריכי גיוס, רשימת ציוד, טירונות, חיל השריון, חיל רגלים (חי"ר), חיל תותחנים, חיל הנדסה (הנדסה קרבית), חיל הים, חיל הרפואה, חיל האוויר, חיל החימוש, חיל שלישות, חיל החינוך, חיל המודיעין, מג"ב, גולני, אגוז, שלדג, סיירת מטכ"ל, 669, דובדבן, עוקץ, חובלים, קצין העיר, בית החייל, משכורת צבאית, חר"פ, גימלים, קצונה, הנחות לחיילים, עבודה מועדפת, פיקדון אישי, מענק שחרור, פסיכומטרי, בגרויות, כנס משתחררים ועוד.