שבוז חיילים
חיפוש
חיפוש חיפוש חיפוש
מתגייסים חיילים משוחררים סטודנטים דרושים פורומים מגזין לימודים
שבוז ראשי   >>  חיילים מתגייסים   >>  מערך הנ"מ
דוא"ל
סיסמא
שכחת סיסמא? כניסה
הרשמה לאתר תאפשר לך
לכתוב בפורומים, לראות מי
מתגייס איתך ועוד!
המדריך למתגייס המדריך למתגייס
צו ראשון
הכנות למיונים
לפני הגיוס
רשימת ציוד
יום הגיוס
טירונות
כושר
מאמרים
מי מתגייס איתי מי מתגייס איתי
בחר/י את תאריך גיוסך


מערך הנ"מ
צילום: דובר צהל
להיות קרבי בלי לרוץ בג'בלאות

כללי: רוצים להיות בחיל האוויר בלי לטוס? להיות קרביים בלי לרוץ בג'בלאות? לשרת עם בנות בלי להיות ג'ובניקים? ליהנות מכל העולמות? בקיצור – רוצים נ"מ?

תפקיד היחידה במלחמה: הנ"מ (נגד מטוסים) הוא המערך שאחראי להגן על שמי המדינה מפני מטוסים וטילים. הם מתמודדים למעשה מול מי שנחשב לכוח האיכותי ביותר של צבא האויב (הטייס), ומול הכלי המובחר שלו (המטוס). וזו התמודדות כל כך קצרה, שמוכרעת בהינד עפעף, ואין רגע לנמנם. דריכות שיא, מיומנות שיא, ביצועי שיא – זה מה שנדרש מלוחם הנ"מ. הכוננות היא השגרה, וזה לא פשוט כמו שזה נשמע. המערך מורכב ממערך נייד (מתנייע) וממערך נייח (טק"א – טילי קרקע אוויר). בנייד שלוש מערכות נשק עיקריות: ה"ברקן" ("סטינגר"), מערכת טילי כתף קצרי טווח (טיל כבד, לבנויים היטב, מסלול כמעט חי"רניקי); ה"מחבט", נגמ"ש ועליו תותח "וולקן" וארבעה טילי "סטינגר"; וה"רמית", מכ"ם נייד המגדיל את טווח הגילוי של ה"מחבט". במערך הנייח, שנועד לספק הגנה לטווחים ארוכים יותר, נמצא את ה"הוק", מערכת טילים מתבייתים עם היסטוריה ארוכה של הפלות בצה"ל; "יהלום" ("פטריוט"), מערכת הטק"א הראשונה שהצליחה ליירט טילים בליסטיים במידה מסוימת של הצלחה; וה"חץ", מערכת ראשונה מסוגה בעולם, שנועדה ליירט טילי קרקע-קרקע. מבחינה ארגונית המערך בנוי בדומה לחיל התותחנים, עם מספר אגדי נ"מ הפרושים ברחבי הארץ.

תנאי קבלה ליחידה: פרופיל 72-97.

טירונות:
רובאי 03. חודשיים בביסנ"מ (בית הספר לנ"מ), במהלכם יוכשר החייל בהכרת הנשק, שדאות, אימון צוות ותכנים בסיסיים אחרים.

התנאים ללוחמים: טובים למדי. חיל אוויר זה חיל אוויר, כך שלפחות האוכל ברמה.
מסלול: לאחר הטירונות עובר לוחם הנ"מ הכשרה בסיסית בבה"ד, לפי היעוד שלו. קורס "ברקן" – 7 שבועות; "מחבט" – 8 שבועות; "רמית" – 6 שבועות; "הוק" ו"יהלום" – 9 שבועות; "חץ" – לוחמים ממערכות הנשק השונות שסיימו קורס פיקודי יעברו הסבה של כשלושה חודשים. בתום ההכשרה במערכת הנשק משובץ הלוחם בסוללה מבצעית ומשתלב באימונים ובפעילות המבצעית. לאחר כ-8 חודשים יצאו המתאימים לקורס מפקדים בביסנ"מ, שאורכו כחודשיים וחצי, ובמהלכו יוכשרו החניכים לתפקידי פיקוד וראשי צוותים בסוללות. לאחר הקורס יוכלו להמשיך לקורס קציני יבשה של שלושה חודשים בביה"ס לקצינים ולהשלמה חילית בת 4 חודשים כקציני נ"מ בביה"ס לנ"מ, בסופה יוכשרו כמפקדי פלוגת "ברקן" או "מחבט" או מפקדי מחלקת "יהלום" או "הוק".

כושר גופני נדרש: במהלך התפקיד, בעיקר במערך המתנייע, נדרשים הלוחמים לכושר ולחוסן פיזי טובים, אך המסלול מאפשר לכל אחד לבנות את כושרו בהדרגה ובהתאם לתפקיד.

הבסיסים:
ביסנ"מ נמצא ליד קיבוץ משאבי שדה (20 דקות מבאר שבע). הסוללות פזורות ברחבי הארץ, בעיקר לאורך גבול הצפון.

יציאות: משתנות מאוד בין השלבים ובין הבסיסים. מתחיל בסופ"ש פעם בשבועיים ואפילו שלושה, ומגיע עד לחמשושים קבועים.

מה אומרים על הנ"מ: אומרים שהנ"מ אלו החבר'ה שנפלו מקורס טיס ואמרו: "אם אני לא טס – אף אחד לא טס". אמרו וקיימו. אלו חבר'ה ברמה גבוהה, עם משימה ראשונה בחשיבותה, וטכנולוגיות מהעילית של התעשיות הביטחוניות. יש אתגר, יש עניין – מי בכלל רוצה להיות טייס?

 
   
שתף    
כתבות נוספות
מסלול ייעודי וישיר לקצונה בחיל הרפואה
מסלול ייעודי וישיר לקצונה בחיל הלוגיסטיקה
מסלול ייעודי וישיר לקצונה בחיל החימוש (ממח"ג)
מ"כים – מפקדת זרועות היבשה
משמר הגבול, מג"ב
חיל רגלים ייעודי
12345
> > > > > > > > > >
תגובה לכתבה  שלח לחבר  גרסת הדפסה 
תגובות
10. 1
מאת:1       09/11/2016

9. כתבה ישנה. קצת פרטים להיום למי שמחפש
מאת:חייל בנ"מ       28/04/2014

8. תברחו מנ"מ כמו מאש
מאת:צביקה       16/04/2011

7. כן יוצאים עם נשק הבייתה      ל"ת
מאת:שמוליק       26/02/2011

6. התוכן פה לא מעודכן בעליל!!!
מאת:נ"מ פזמניק       27/05/2010

5. תעשו הכל כדי לא להגיע לביסנ"מ
מאת:רק לא ביסנ"מ!!       20/03/2010

4. תגידו לי מה אתם משקרים???????
מאת:נ"מ לשעבר        23/08/2009

3. שאלה
מאת:עידן       02/03/2009

2. פחחחחחח
מאת:לוחםםם       14/03/2008

1. עידכון
מאת:אלונה       18/11/2007

שבוז הוא פורטל המיועד למתגייסים, חיילים וחיילים משוחררים. שבוז כולל מידע מעודכן ורלוונטי על צו ראשון. תפקידים, קורסים, מיונים, תאריכי גיוס, רשימת ציוד, טירונות, חיל השריון, חיל רגלים (חי"ר), חיל תותחנים, חיל הנדסה (הנדסה קרבית), חיל הים, חיל הרפואה, חיל האוויר, חיל החימוש, חיל שלישות, חיל החינוך, חיל המודיעין, מג"ב, גולני, אגוז, שלדג, סיירת מטכ"ל, 669, דובדבן, עוקץ, חובלים, קצין העיר, בית החייל, משכורת צבאית, חר"פ, גימלים, קצונה, הנחות לחיילים, עבודה מועדפת, פיקדון אישי, מענק שחרור, פסיכומטרי, בגרויות, כנס משתחררים ועוד.